Brad Pitt sa dal na výmenný obchod s nehnuteľnosťami: prehodili si domy s ropnou dedičkou

Brad Pitt sa dal na výmenný obchod s nehnuteľnosťami: prehodili si domy s ropnou dedičkou

Keď podmanivý americký herec predal svoje dlhoročné sídlo v Los Angeles dedičke ropného magnáta Aileen Gettyovej, už sa zdalo, že bude musieť do Hollywoodu dochádzať. No o pár dní vysvitlo, že ona mu na oplátku strelila svoj dizajnový dom kúsok vedľa.

Zdroj: Splash News

Obľúbený Brad Pitt (59) nemá o veľkolepé domy núdzu. Nedávno získal malý „hrad“ v Carmel-by-the-Sea a stále vlastní víkendový dom neďaleko Santa Barbary a polovicu vinárskeho panstva Chateau Miraval na juhu Francúzska. No jeho hlavné kalifornské sídlo, ktoré koncom marca predal Aileen Gettyovej (65), je predsa len najväčšia pecka. Vzhľadom a rozlohou pripomína malú dedinu a predajná cena 33 miliónov dolárov je rekordná aj na luxusnú štvrť Hollywood Hills. Ale ktovie, možno nie je náhoda, že zmluvu podpísal len 4 dni predtým, ako vstúpila do platnosti kontroverzná daň z nového sídla v L.A., takže tým ušetril viac ako 1,8 milióna dolárov na dodatočných daniach...

Zdroj: Splash News

Zdroj: Splash News

Rozľahlé sídlo, v ktorom Brad žil takmer 30 rokov pozostáva z piatich priľahlých pozemkov s piatimi samostatnými domami, ktoré sa rozprestierajú na hektári zalesnenej pôdy. Hlavná rezidencia, veľká stavba v remeselnom štýle pôvodne postavená v roku 1915, je údajne dosť strašidelná, no asi nie príliš, keďže v nej býval od roku 1994.  Ale keďže sa nikdy oficiálne nedostala na trh, fotografií a detailov je málo. Letecké pohľady odhaľujú, že na pozemku sú dva bazény, skate park, svieže záhrady a početné urastené stromy. Niektoré z rôznych domov sa údajne používali ako rezidencie zamestnancov a bezpečnostných tímov, iné ako kancelárie alebo štúdiá pre majiteľa domu.

Zdroj: Google Maps

Nová majiteľka Aileen Gettyová musela byť šťastná dvojnásobne. Je známa ako zberateľka trofejných nehnuteľností, takže úlovok z Hollywood Hills sa jej musel šikmúť. A hneď o týždeň mohla odovzdať Bradovi kľúče od svojho bývalého domu v štvrti Los Feliz za dohodnutú predajnú cenu 5,5 milióna dolárov. Brad teda získal dom oveľa menší, ale výživný, a nemusel sa sťahovať do vzdialeného kamenného hradu v Carmel-by-the-Sea. Spokojnosť na oboch stranách.

Zdroj: Simon Berlyn

Zdroj: Simon Berlyn

Nový Bradov dom s rozlohou takmer 200 m2 postavil v roku 1960 architekt Neil M. Johnson a je známy ako Steel House (Oceľový dom). Ako jeho meno napovedá, je postavený z veľkej časti z ocele a skla. Pre fanúšikov architektúry z polovice storočia je tu veľa terazzových podláh, konzolových odkvapov a trámových stropov. Navyše neskorší majiteľ urobil jeho kompletnú rekonštrukciu. Dnes sa to v ňom len tak hemží retro detailmi a farbami, je to živá pocta swingujúcim 60-tym rokom. Nečudo, že fanúšik modernistickej architektúry Brad Pitt po ňom bez váhania chňapol.

Zdroj: Simon Berlyn

Zdroj: Simon Berlyn

Kombinovanú obývaciu izbu s jedáleňou ohrieva obzvlášť elegantný krb a útulná terasa ponúka výhľad na tropickú krajinu až po blikajúce mestské svetlá pod ňou. Medzi hustou zeleňou na pozemku  je ukrytá aj vírivka a samostatne stojaca budova sauny.

Zdroj: Simon Berlyn

Zdroj: Simon Berlyn

Všetky tri spálne domu majú nápadné kobaltovo modré koberce, zatiaľ čo kuchyňa, hlavná kúpeľňa a šatník majú skrinky natreté bledomodrou farbou. Dom v tvare L čiastočne obopína slnečný dvor, takže väčšina izieb má výhľad na bazén a terasu. Vyzerá to tak, že v novom dome sa bude Bradovi páčiť, hlavne keď si doň privedie svoju novú mladú priateľku.

Zdroj: Simon Berlyn

Zdroj: Simon Berlyn

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Simon Berlyn; Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images; Leon Bennett/Stringer/WireImage, Splash News, Google Maps

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon