Vojna ruží: Brad Pitt žaluje Angelinu Jolie za predaj podielu v ich francúzskom vinohrade

Vojna ruží: Brad Pitt žaluje Angelinu Jolie za predaj podielu v ich francúzskom vinohrade

Niekdajšia veľká láska sa prehupla do súdneho boja. Kým Brad Pitt budoval vinicu svojich snov, Angelina Jolie predala svoj podiel v Chateau Miraval ruskému oligarchovi Jurijovi Sheflerovi bez súhlasu bývalého manžela, tvrdí žaloba.

Zdroj: Anthony Behar/Sipa USA/Star Max/IPx via AP Images

Tento príbeh je napínavý ako hollywoodsky scenár. Napríklad pokračovanie akčného filmu Pán a pani Smithovci. Angelina (46) a Brad (58) si kúpili usadlosť Chateau Miraval v roku 2008 za 28,4 miliónov dolárov, aby tam vychovávali svoje deti a vybudovali rodinný podnik s vínom. Nehnuteľnosť sa nachádza v obci Correns v regióne Provence-Alpes-Côte d’Azur v juhovýchodnom Francúzsku. 35-izbový kaštieľ je obklopený sviežimi záhradami s vodnou priekopou, fontánami, akvaduktmi, jazierkom, kaplnkou a vinicou. V roku 2014 sa na pôde romantického vinohradu hviezdny pár dokonca zosobášil. O dva roky neskôr sa síce rozviedli, no obaja sa dohodli, že nikdy nepredajú svoje podiely na majetku bez súhlasu toho druhého.  

Zdroj: Lionel Cironneau/AP Images

Chaotický rozvod bol dokončený, no pár je stále zapletený do súdnych sporov o starostlivosť o deti a ich značný majetok. Brad Pitt rozvinul vinohrad v Miravale na multimiliónový podnik a jedného z popredných svetových výrobcov ružového vína. V roku 2020, po piatich rokoch výskumu a testovania, uviedol na trh Fleur de Miraval, jedinú značku šampanského zameranú na Rosé a ročník Côtes de Provence Rosé 2020 sa stal trhovým hitom. Súdne dokumenty však uvádzajú, že od roku 2013  Angelina Jolie prestala úplne prispievať na renovácie, zatiaľ čo Brad „naďalej investoval milióny dolárov“, financoval zhruba 70 % investícií do Miravalu.

Zdroj: AFP via Getty Images

Brad tvrdí, že zatiaľ čo sa vinica stala „jeho vášňou“, Angelina svoj podiel bez jeho súhlasu drzo predala vinárskej divízii skupiny Stoli, Tenute del Mondo, ktorú kontroluje ruský podnikateľ Jurij Shefler. Angelina Jolie sa bráni, že v januári 2021 Bradovi písomne ​​oznámila, že dospela k „bolestivému rozhodnutiu s ťažkým srdcom“. Miraval s ním vraj kúpila „ako rodinný podnik“ a ako miesto, o ktorom verila, že „tam spolu zostarnú“, napriek tomu už nechcela vlastniť podnik založený na alkohole vzhľadom na jej osobné výhrady. Brad Pitt začal rokovania o odkúpení Angelininho podielu, no v októbri 2021 prišla správa, že Tenute del Mondo, kúpil 50-percentný podiel majetku.

Zdroj: AFP via Getty Images

Predaj bol pre Brada prekvapením a zjavne aj poriadne nasrdil. Podľa žaloby, ktorú podal na Najvyššom súde v Los Angeles „Angelina Jolie predala svoj podiel s vedomím a zámerom, že Shefler a jeho pridružené spoločnosti sa budú snažiť ovládnuť obchod, ktorému sa Brad Pitt venoval a podkopať jeho investíciu do Miravalu.“ Tvrdí, že v súčasnosti je zbavený práva používať zámok ako svoj súkromný dom a už nemôže dohliadať na spoločnosť, ktorú pomáhal vytvoriť a do ktorej investoval milióny dolárov. Obviňuje exmanželku, že sa snaží získať pre seba nezaslúžené neočakávané zisky a zároveň mu bezdôvodne ubližovať. Keďže už dávno prestala prispievať a on naopak svojimi investíciami zvýšil hodnotu majetku na stovky miliónov dolárov, teraz sa snaží zmocniť jeho zisku, pre ktorý nepohla ani prstom.

Zdroj: realestate.com.au

Čo sa týka nového spolumajiteľa Miravalu, Jurij Shefler je 54-ročný vlastník SPI Group, ktorá vyrába a predáva alkohol v 170 krajinách. Najznámejšou značkou spoločnosti je vodka Stolichnaya, ktorú kúpil za 285 000 dolárov v roku 1997. Podľa magazínu Forbes má ruský podnikateľ v súčasnosti čistý majetok 2,5 miliardy dolárov. Na týchto informáciách Bradovi Pittovi zjavne nezáleží a jeho právnici požiadali o súdny proces pred porotou. Vyzerá to tak, že vyrovnanie po Bradovom druhom rozvode nebude také jednoduché, ako po rozchode s Jennifer Aniston. Keďže sú obaja členovia bývalého tímu „Brangelina“ stále pod drobnohľadom médií, určite o ich vojne ešte budeme počuť.

Zdroj: robbreport.com, pagesix.com

Zdroj foto: Anthony Behar/Sipa USA/Star Max/IPx via AP Images, AP Images, Getty Images, realestate.com.au

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon