Feng Šuej: Ako zariadiť detskú izbu?

Feng Šuej: Ako zariadiť detskú izbu?

Hlavnými úlohami detskej izby – je miestom pre spánok a na hranie. Preto treba v miestnosti podporiť aktivitu a tvorivosť a v noci uvoľňujúci spánok. Tam, kde izbu obýva viac detí, by malo mať každé dieťa súkromný kútik vnútri izby, ktorý by považovalo za svoj vlastný.

 

 Vhodná poloha pre detskú izbu je na východnej, juchovýchodnej alebo západnej strane od stredu bytu. Ideálna izba je ležiaca na východnej strane, kde vládne mimoriadne povzbudzujúca a aktivizujúca energia čchi. Západ so zapadajúcim slnkom je vhodný pre hyperaktívne deti, ktoré sú neposedné, ale zvyčajne sa odporúča pre staršie osoby.

 

Posteľ a jej poloha

 Treba hlavne vybrať posteľ, ktorá nebude zachytávať elektromagnetické žiarenie ako napríklad posteľ vyrobená z dreva. Deťom sa neodporúča kupovať dvojposchodové postele, môžu totižto oslabiť čchi ako dieťaťa hore, tak aj spiace dole. Detské postele by mali mať čelný štít a nemali by byť čelom obrátené k oknu, alebo k dverám.

 

Doplnky

 Pri posteli je rozhodne vítaný mäkký koberček, ak je dlážka tvrdá. K predchádzaniu drobným zraneniam je vhodné mať nábytok so zaoblenými rohmi. Osobnosť dieťaťa môžete prezentovať aj pomocou výber farieb a použitím ich odtieňov – chladnejšie odtiene vyvážia aktívne dieťa a svetlejšie odtiene, aby stimulovali introvertné alebo pasívnejšie detí. Modrá farba je v skutku vhodná, keďže pôsobí upokojúco. Nad posteľ nevešajte žiadne kinetické objekty. Do detskej izby sa určite nehodí inštalácia elektrických prístrojov v podobe televízora, počítača alebo DVD či video prehrávača. Tieto veci deti izolujú od rodiny a obmedzujú ich vzťahy a komunikáciu s okolím.

 

Deti inštinktívne poznajú typ energie, ktorá ich podporuje, preto by ste ich mali do zariaďovania zapojiť a nechať im rozhodujúce slovo pri výzdobe a výbere farieb.

 

Čo je správne

  • Do izby môžeme dať aj rastliny v kvetináčoch so zaoblenými listami, ale nemali by byť umiestnené blízko postele. Apropo, kaktusy tu majú vstup zakázaný.
  • voľne stojace bodové svetlo namierte na stenu – osvetlenie bude mäkšie
  • pred ostré hrany položte stojace rastliny, na rohy skriniek visiace rastliny
  • odstráňte káble spod postele, a ak už dieťa má napokon počítač v izbičke, tak ho umiestnite čo najďalej od postele aby sa znížilo elektromagnetické žiarenie
  • tok energie v noci stlmte závesmi po celej šírke okna
  • vhodnejšie je sedenie tvárou do miestnosti s výhľadom na dvere aj okno
  • posteľ umiestnite ďalej od okna – energia pod oknom je príliš aktívna, čo môže narušiť pokojný spánok
  • vyvarujte sa masívnemu nábytku, deti bude obmedzovať
  • zatvárajte na noc dvere do izby

 

Zbytočnosti v detskej izbe

 Vymenujeme si veci, čo by absolútne nemali čo robiť v detskej izbe a tým nenarušili príjemnú atmosféru tejto miestnosti. Medzi zbytočné a narúšajúce veci, ktorých by sme sa mali zbaviť sú: rozbite a neopraviteľné hračky, nepoužívané hračky, knihy, ktoré nikdy nikto nečíta, malé šaty, vyschnuté fixky, hry a stavebnice s chýbajúcimi deťmi.

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon