Poradňa

Neviete, ako využiť obité alebo suchšie jablká? Dáme vám praktický a voňavý tip!

Určite ich nevyhadzujte do koša.


Fotografia autora článku Nehnuteľnosti.sk

Nehnuteľnosti.sk

Vybrať správne je kľúčové 🔑

Neviete, ako využiť obité alebo suchšie jablká? Dáme vám praktický a voňavý tip!

Neviete, ako využiť obité alebo suchšie jablká? Dáme vám praktický a voňavý tip!


Bez ohľadu na to, či si dopestujeme vlastné jablká vo svojej záhrade, sade alebo ich kupujeme v obchode, sme už všetci zažili, že tieto sladučké plody nám tak trochu stratili „zo života“. Napríklad, ak dlhšie stoja v nie príliš vlhkom priestore, vysušia sa. Pri prenášaní sa zas zvyknú obiť a krátko na to začnú hniť.

Neviete, ako využiť obité alebo suchšie jablká? Dáme vám praktický a voňavý tip!

Ak si myslíte, že takéto jablká sú vhodné akurát tak do kompostu či na vypálenie pálenky, mýlite sa. Využite ich na uvarenie sladučkého prírodného pyré tak, ako to v najnovšej epizóde relácie Na chalupe ukáže šikovná gazdinka Katarína Radvanská. Jablká nakrájajte na štvrte, vložte do hrnca, podlejte vodou a varte pol až trištvrte hodinu aj so šupkami. Ak sú šupky veľmi škaredé, odstráňte ich. Keď budú jablká rozvarené, rozmixujte ich na hladkú hmotu pomocou ponorného mixéra a ešte vriacu ju vlejte do zaváraninových fliaš. Takto upravené pyré vám v špajze vydrží pokojne aj dva roky. Pokiaľ nie sú jabĺčka veľmi kyslé, nemusíte do hmoty pridávať ani cukor. V ovocí sa totiž vyskytuje dostatok prírodného cukru. Na zvýraznenie chuti stačí pridať vanilkový struk či škoricu. Dobrú chuť!

 Sledujte reláciu Na chalupe už v nedeľu o 16:45 na JOJke!

Zdroje: Na chalupe


Fotografia autora článku Nehnuteľnosti.sk
Fotografia autora článku Nehnuteľnosti.sk

Nehnuteľnosti.sk

Vybrať správne je kľúčové 🔑

Inovatívny realitný portál, ktorého hlavným poslaním je podávať ľuďom pomocnú ruku pri kúpe a predaji nehnuteľností na Slovensku.

Inovatívny realitný portál, ktorého hlavným poslaním je podávať ľuďom pomocnú ruku pri kúpe a predaji nehnuteľností na Slovensku.