Reality celkom: 76 056 inzerátov

Od apríla sa zvyšuje výška príjmu žiadateľa o zvýhodnenú hypotéku pre mladých


Od apríla sa výška príjmu žiadateľa o zvýhodnenú hypotéku pre mladých do 35 rokov zvýši o takmer 120 EUR. Úrokové zvýhodnenie získajú tí, ktorí vlani zarábali maximálne priemerne 1 137,50 EUR v hrubom.

 

   " Pri hodnotení je rozhodujúca priemerná mesačná hrubá mzda žiadateľa za predchádzajúci kalendárny rok. V prípade, že žiadatelia sú partneri, alebo manželia, hodnotí sa súčet ich priemernej hrubej mesačnej mzdy. To znamená, že ak jeden z nich zarábal menej ako je určená hranica 1 137,50 EUR, priemerná hrubá mzda druhého z partnerov mohla byť vyššia. Určená hranica pre dvoch žiadateľov však nesmie byť prekročená.", povedal riaditeľ spoločnosti Hypomaklér JUDr. Karel Kettner.

Hypotéka pre mladých je určená na financovanie kúpy, rekonštrukciu, alebo výstavbu nehnuteľnosti. Zvýhodnený úrok môžete získať až do sumy 50 000 EUR a maximálne 70% hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. V prípade, že si potrebujete požičať sumu, ktorá prekračuje jednu z uvedených podmienok, bude rozdiel úročený štandardnými podmienkami. Zvýhodnená hypotéka sa poskytuje na obdobie 5 rokov, počas ktorého môžete šetriť desiatky EUR mesačne.