Ako by mal vyzerať dobrý inzerát? Stačí dodržať 5 zásad

Ako by mal vyzerať dobrý inzerát? Stačí dodržať 5 zásad

Správne vyskladaný inzerát môže výrazne skrátiť  čas predaja. Pri jeho tvorbe by ste sa preto mali pridržiavať viacerých zásad. Pozrime sa spolu na to, čo by mal dobrý inzerát obsahovať a čomu by ste sa mali, naopak, vyhnúť.

1. Začnite vecným nadpisom

Každý dobrý inzerát by mal začínať vecným nadpisom. Popri fotografiách je to totiž to prvé, čo potenciálny kupujúci uvidí. Nadpis by mal byť stručný a výstižný. Po jeho prečítaní by mal záujemca hneď vedieť, o aký typ nehnuteľnosti ide.

✔️ Zrekonštruovaný 3-izbový byt v centre Žiliny

❌ Luxusné mestské bývanie s peknou záhradou

➤ TIPY: Vyhnite sa v nadpise zbytočným superlatívom a prívlastkom.

2. Vyplňte čo najviac parametrov

Dajte si záležať a vyplňte v pridávacom formulári čo najviac parametrov. Záujemcovia vyhľadávajú ponuky práve cez tieto parametre. Ak niektoré chýbajú, váš inzerát sa nemusí zobraziť vo výsledkoch vyhľadávania. Oberiete sa tým o mnoho zobrazení, a teda aj o možnosť rýchleho predaja.

Zdroj: Pexels

➤ TIPY: Jedným z najdôležitejších parametrov inzerátu je LOKALITA. Uveďte presnú lokalitu, v ktorej sa nehnuteľnosť nachádza. Zle uvedenú lokalitu, prípadne úmyselne zaradenie ponuky do inej lokality môžu záujemcovia vnímať ako zavádzanie, čo môže odrádzať od ďalšej komunikácie s vami.

3. Kvalitné fotografie sú základ

O tom, že správne nafotená nehnuteľnosť dokáže predaj výrazne urýchliť, nemožno polemizovať. V ideálnom prípade by ste túto prácu mali zveriť do rúk profesionálov, no s našimi radami to zvládnete aj sami.

Fotiť v dobrej kvalite dnes dokáže takmer každý mobil, ak však máte možnosť využiť zrkadlovku, rozhodne tak urobte. Pokiaľ je to možné, foťte na šírku, tak, aby ste zachytili celú miestnosť. Pri fotení nezabúdajte na dobré osvetlenie. Vyhýbajte sa detailom a rôznym umeleckým filtrom. Veľmi dobrým krokom, ktorý môžete spraviť, je priložiť do fotogalérie pôdorys.

Nezabúdajte, že nehnuteľnosť je treba pred samotným fotením pripraviť. Tu nájdete podrobný návod, ako na to.

Zdroj: Pexels

➤ TIPY: Jednou z dobrých ciest, ako inzerát odlíšiť a obohatiť, je VIDEO. V tomto článku nájdete rady, ako na tvorbu VIDEA vo vlastnej réžii. Ak sa na to predsalen necítite, môžete sa v tomto sfére obrátiť na profesionálov a využiť službu VIRTUÁLNA PREHLIADKA, ktorá predaj nehnuteľnosti posúva ešte o level vyššie.

4. Dajte si záležať na popise

Výstižný popis je neoddeliteľnou súčasťou každého dobrého inzerátu. Nemal by byť krátky, ale ani zbytočne dlhý. Vyhnite sa umeleckým opisom prostredia a zbytočným prívlastkom.

  • Záujemca chce vecné a konkrétne informácie.
  • Popíšte jednotlivé miestnosti a nezabudnite uviesť ich výmeru.
  • Priblížte výhody lokality, v ktorej sa nehnuteľnosť nachádza.

V popise by maj záujemca nájsť odpoveď na otázku: "Prečo by som si mal spomedzi všetkých nehnuteľností vybrať práve túto?" Čím viac relevantných informácií uvediete, tým menej zbytočnej komunikácie, po ktorej ku kúpe nedôjde, budete musieť podstúpiť.

 Zdroj: Unsplash

Uveďte pravdivé informácie a nič neprikrášľujte. Žiadna nehnuteľnosť nie je dokonalá a je určite lepšie nedostatky priznať, ako ich tajiť. V očiach kupujúceho získate na dôveryhodnosti.

➤ TIPY: Neuvádzajte do popisu kontaktné údaje. Tie sa zobrazujú v samostatnej sekcii pod inzerovanou nehnuteľnosťou.Zadávať ich do popisu je teda zbytočné.

5. Uveďte konkrétnu cenu

Štatistiky ukazujú, že na ponuky, pri ktorých je uvedená cena, ľudia reagujú omnoho viac, než na tie, pri ktorých cena chýba. 

➤ TIPY: Ak si so stanovením ceny neviete dať rady, využite nášho pomocníka OCENENIE NEHNUTEĽNOSTÍ. V priebehu pár minút získate predstavu o tom, akú hodnotu má vaša nehnuteľnosť.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon