Akčný herec Mark Wahlberg ide stavať v Las Vegas, nová komunita v golfovom klube láka celebrity

Akčný herec Mark Wahlberg ide stavať v Las Vegas, nová komunita v golfovom klube láka celebrity

Známy hollywoodsky herec Mark Wahlberg (51) si potrpí na prepych. Ešte ani nestihol predať svoje mega sídlo v Beverly Parku za 87,5 milióna dolárov a už sa chystá na nové v nádejnej lokalite exkluzívneho Summit Clubu v Las Vegas. Aby dlho nečakal na stavbu, kúpil si tam rovno aj „menšiu“ vilku za 14,5 milióna dolárov.

Zdroj: FilmMagic, foto Jason LaVeris

Mark je nám veľmi dobre známy z akčných filmov Transformers či Lúpež po taliansky, ale aj z nominácií na Oscara Fighter a Skrytá identita. Bývalý rapper Marky Mark sa za posledných 30 rokov vypracoval na schopného producenta a finančne sa mu veľmi darí.  Hneď, ako dal na predaj svoje honosné sídlo v Beverly Parku, ktoré 5 rokov rekonštruoval, obrátil svoju pozornosť v oblasti rezidenčných nehnuteľností do Las Vegas. Zaplatil 15,6 milióna dolárov za hektár holej pôdy vo vnútri strážených brán ultra exkluzívneho Summit Clubu v luxusnej majstrovsky plánovanej komunite Summerlin.

Zdroj: Apple Maps

Čo presne na parcele plánuje so svojou manželkou Rheou Durhamovou postaviť, ešte nie je známe. Ale ako naznačuje ich doterajší domov v Beverly Hills, pravdepodobne skončia s niečím poriadne luxusným. Pôsobivá stavba inšpirovaná zámkom s rozlohou takmer 2 800 m2, v ktorej žili 8 rokov, sa rozprestiera na viac ako dvoch hektároch v povestnej enkláve Beverly Park s 12 spálňami, 20 kúpeľňami, 7 krbmi, kinom, telocvičňou so sklenenými stenami, bazénom v štýle jaskyne, vonkajším basketbalovým a golfovým ihriskom.

Sídlo Marka Wahlberga v Beverly Parku, Los Angeles. Zdroj: via MLS

Tak, ako žijú obklopení celebritami v Beverly Hills, medzi Denzelom Washingtonom, Dwaynom „The Rock“ Johnsonom a Adele, budú mať slávnych aj nových susedov v Summit Clube.  Svoju vilu tam už má napríklad kanadská diva Céline Dion, ale aj majiteľ Vegas Golden Knights Bill Foley.

Zdroj: The Summit Club

Summit Club s rozlohou 222 hektárov, dielo developerov Howard Hughes Corporation a Discovery Land Company, sa vinie okolo 18-jamkového golfového ihriska navrhnutého Tomom Faziom. Vyvýšená poloha ihriska umožňuje úžasné výhľady na národnú chránenú oblasť Red Rock Canyon, ako aj trblietavé výhľady na centrálnu štvrť Las Vegas Strip.

Zdroj: The Summit Club

Privátny klub The Summit Club, navrhnutý ako all-inclusive rezort a rekreačná komunita, ponúka najmodernejšiu herňu, niekoľko možností stravovania a vyhliadkové terasy s bazénmi a ohniskami. A hoci Markove budúce sídlo bude mať nepochybne množstvo skvelého vybavenia, obyvatelia majú v areáli k dispozícii aj bazén, bowlingovú dráhu, kino, kryté basketbalové ihrisko a miestnosť pre umenie a remeslá. K dispozícii je aj najmodernejšie fitnescentrum s osobnými tréningovými miestnosťami, štúdiami jogy a džúsovým barom, tenisovým kurtom a wellness centrom.

Zdroj: Buck Wargo

Vybudovanie nového sídla v luxusnom letovisku bude určite chvíľu trvať, aby sa úrovňou vyrovnalo rezortu. Aby Mark mohol dozerať na jeho stavbu, rovno si v Summerline kúpil aj dom s rozlohou 680 m2 za 14,5 milióna dolárov. Dvojpodlažná vila má štyri spálne, štyri plné kúpeľne a dve polovičné, plus garáž s rozlohou takmer 120 m2.

Zdroj: Buck Wargo

Aj keď Wahlberg v Summit Clube minul dosť na svoje dva pozemky, ktoré si ešte vyžiadajú ďalšie milióny na vybudovanie domu, ani zďaleka nie je najväčším investorom v lokalite. Prvenstvo patrí miliardárovi rizikového kapitálu Marcovi Andreessenovi, ktorý začiatkom roka dal 36 miliónov dolárov za štyri susediace voľné pozemky, ktoré spolu zaberajú takmer 2 hektáre.

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Apple Maps; Theo Wargo/Getty Images for Sony Pictures, FilmMagic, foto Jason LaVeris, The Summit Club, Zdroj: Buck Wargo

 

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon