Aká je správna starostlivosť o bazén a vírivku? (podcast)

Aká je správna starostlivosť o bazén a vírivku? (podcast)

Nič nás v lete lepšie neschladí ako voda v bazéne. Je starostlivosť o bazén náročná alebo ju zvládne každý? A ako si správne vybrať druh bazéna alebo vírivky? Aj o tom budeme hovoriť v podcaste portálu Nehnutelnosti.sk. s odborníkom na bazény a riaditeľom spoločnosti Marimex, Danielom Hogerom.

Podklad pod bazén je veľmi dôležitý

Ak si ideme kupovať bazén, tak prvou vecou, na ktorú by sme mali myslieť je priestor, kde bazén umiestnime. Následne potrebujeme dať pod bazén geotextílnu podložku. Podľa Hogera ju však často nahrádzame podložkami, ktoré nie sú pod bazén vhodné.

„Ľudia používajú aj staré koberce alebo tzv. linoleá. Ide častokrát o rôzne iné veci a bohužiaľ poškodia si dno bazéna alebo na druhej strane nepoužijú nič. To znamená, že priamo na betónovú plochu alebo zámkovú dlažbu umiestnia bazén bez akejkoľvek geotextílnej podložky, ktorá je vyslovene doporučená aj v návode na používanie bazéna. Následne vzniká poškodenie bazénového dna a znehodnotia bazén ako taký.“

 

Dno bazéna by malo byť tvrdé, netreba ho zmäkčovať nejakými podložkami. „Dno musí byť tvrdé, aby sa nezvrásnilo pri používaní. Keď sa v bazéne kúpeme a deti sa jašia, tak keby bolo mäkké podložie, tak to dno by sa zvrásnilo a potom v budúcnosti pri starostlivosti o dno bazéna – konkrétne pri vysávaní – by nám to veľmi sťažilo užívanie bazénového vysávača,“ vysvetľuje Hoger.

Vodu v bazéne si vieme rýchlejšie zohriať aj vďaka solárnej plachte

K bazénu potrebujeme aj rôzne príslušenstvo – od filtrácie, vysávaču cez sieťku až po praktickú vaničku na čistenie nôh. Veľkú výhodu má aj solárna plachta. „Solárna plachta nám slúži na menšie odparovanie chémie z bazéna, zohriatie vody a v neposlednom rade pri ohrevoch, ktoré nám dokážu zohriať bazénovú vodu a v noci zase zabraňuje vychladnutiu bazéna.“

Solárna plachta pracuje podľa Hogera ako tzv. bublinková fólia. „Každá tá bublinka pracuje ako samostatná šošovka. To znamená, že keď slnečné žiarenie prechádza tými šošovkami, tak zohrieva vodu pod solárnou plachtou. Vtedy je dôležité aj filtrovať, teda premiešavať tú bazénovú vodu, aby sa teplá voda z povrchu pod solárnou plachtou rovnomerne rozmiešala v tom bazéne a následne, aby sme celkovo mali teplejšiu vodu,“ vysvetľuje princípy solárnej plachty Hoger.

Viac o tom:

· podľa čoho si vybrať filtráciu k bazénu

· ako sa správne používa chémia do bazénu

· ako mať v bazéne slanú vodu

· či je starostlivosť o nafukovaciu vírivku náročnejšia ako o bazén

· čo by sme v bazéne robiť nemali, aby sme zabránili jeho poškodeniu

· ako zazimovať bazén či vírivku

si vypočujte v podcaste portálu Nehnutelnosti.sk s redaktorkou Zuzanou Majerčíkovou a riaditeľom spoločnosti Marimex Danielom Hogerom.

Diskusia

Podobné články

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon