Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!

Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!

Má vyše 200 rokov, rozhodne by ste mu však toľko netipovali. 

Domček s neveľkou rozlohou 45 m² sa nachádza v drsnom prostredí severnej Ibizy. Dlhé roky bol opustený a slúžil len ako sklad. Teraz je z neho moderný dom snov. Postarali sa o to architekti z Ibiza Interiors. Keďže budova nebola celé roky využívaná, bola v skutočne zlom stave. Nebola tu voda, chýbala i elektrina a kanalizácia. Dnes má vlastnú studňu, solárne panely na ohrev vody i podlahové kúrenie. Architekti sa snažili zachovať viaceré prvky pôvodnej stavby - azda najvýraznejšie to vidno v kuchyni a kúpeľni, ktorých charakter udávajú pôvodné staré kamenné múry. Pri rekonštrukcii architekti stavili na tradičné materiály, ktoré sa na ostrove zvykli využívať. Možno spomenúť oceľ, mramor, prírodné materiály.

V domčeku hrá veľkú úlohu kontrast.  Staré sa kladie do protikladu k novému, štýlové tu prebýva po boku elegantného, svetlé vedľa tmavého. Všade, kam sa pozriete, sa niečo “deje”. Veľkou devízou rezidencie je aj jej okolie -  mnoho ovocných stromov, krásna záhrada, bazén obklopený zeleňou - jednoducho ozajstný kúsok raja.

Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!Staručký španielsky dom bol dlhé roky opustený. Pozrite čo z neho dokázali vyčarovať!

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Ibiza Interiors Architect

Diskusia

Podobné články

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon