Ako uplatniť Feng Šuej v práci?

Ako uplatniť Feng Šuej v práci?

Predtým než začneme hľadať vhodnú budovu pre našu firmu, treba si ujasniť určité otázky, ako napríklad ako je vhodné urobiť prístup k budove a podobne. Vhodné je prejsť sa danou lokalitou a zistiť či daná oblasť je prosperujúca.

 

 Správne  umiestnenie je nadovšetko. Aj vaša adresa, kde bude vaša firma sídliť môže vykazovať určitú prestíž a dáva čiastočnú predstavu o vás klientom. Podľa všetkého najdôležitejšou otázkou je, či dané zvolené miesto ponúkané služby skutočne potrebuje. Niekedy mávame sny o svojich podnikoch a výrobkoch, ktoré bude podnik predávať a v mnohých prípadoch  daná oblasť o ten náš druh výrobku nemá záujem.

 

V mnohých prípadoch je lepšie sa vyhnúť miestu, ktoré upadá, kde sa nedarí vegetácií a kde je veľa prázdnych a schátraných budov. Určité veci o budove a jej energií sa už dá dopredu vydedukovať. Ak už v budove raz nastal požiar, nabáda nás to k ostražitosti. Zvonenie na poplach sa vám môže spustiť aj vďaka tomu, ak niekto podnikal v podobnej oblasti ako vy a zbankrotoval alebo musel výrazne obmedziť svoje aktivity.

 

Situovanie kancelárie

Kľúčovým prvkom je situovanie kancelárie a podpora, ktoré čerpajú od okolitých budov. Pre obchodný úspech sú veľmi dôležité aj voľné komunikačné kanály a prístup.

 

Štyri smery

Aplikujeme usporiadanie štyroch zvierat. Podľa Feng-šuej nie je veľmi dobre, ak je kancelária stratená medzi vysokými budovami. Je však výhodné, ak má vyššiu budovu akoby korytnačku za sebou a ďalšie budovy po stranách , draka z čelného pohľadu napravo, ktorý ma byť vyšší ako tiger vľavo. Stromy alebo pri nižších budovách steny a ploty môžu zohrávať túto úlohu. V pozícií fénixa ke dôležité vyznačiť nejakých spôsobom hranice, napríklad nízkym múrom alebo plotom či firemným znakom. Ak z dôvodu bezpečnosti musíte zvoliť vysokú ohradu, zvoľte radšej mreže alebo mohutný murovaný plot.

Prístup

Kedysi boli hlavnými prítupovými cestami rieky. Umiestnenie prístupov dnešných firiem závisí od povahy podnikania, počtu návštevníkov, dodávok a podobne. Závislá od ciest nie je firma, ktorej komunikačným kanálom sú technológie. Nezáleží s čím podnikáte, ale komunikačné kanály musia byť stále voľné.

Firmám blízko diaľníc s veľkým počtom návštevníkov a zásielok, škodia nedostatočná kapacita parkovacích miest. Firmy v blízkosti kruhových objazdoch zriedkavo prosperujú, keďže energia čchi rýchlo uniká a nemá sa tu kedy zastaviť. Zas naopak budovy pri križovatkách sú podľa feng-šuej  sú veľmi dobré, keďže dopravných ruch sa k nim blíži z dvoch strán. Priaznivú polohu však nemajú budovy na konci križovatky T, na ktoré priamo smeruje dopravný ruch. Feng-šuej považuje za zlé, ak sú budovy umiestnené v slepej uličke, kde je zlé aj parkovanie a energia je zároveň uväznená.

Tam kde sa to dá, udržujte zeleň alebo si zriaďte malé záhradky. Bude to spríjemňovať okolie a zároveň priťahovať zamestnancov a návštevníkov. Zároveň vytvorí bariéru medzi cestou a kanceláriami.

 

Spúšťanie energií

Z každého smeru prúdia rôzne druhy energií, tak nás učí Feng šuej. Prírodný cyklus je základom, a tak je ľahké pochopiť, že energiu z východu predstavuje vychádzajúce slnko, jar a svieže mladé výhonky. Práve novým firmám bude energia z východu veľmi prospešná, dynamickým činnostiam bude napomáhať juh, ktorý podporuje obchodovanie. Energie zo západu fúziám a finančným aktivitám a statickejšia severná energia aktivitám naznačujúcim pokoj, ako skladovanie a poradenstvo. Energia podnikania závistí od toho, ktorým vchodom sa dostáva do budovy.

Drevo:

Vo forme jang známe ako „podnecujúce“, znamená rast a pohyb. V tejto forme je dynamickejšie, naznačuje náhlu  inšpiráciu, nové myšlienky a rýchle rozhodnutia. Vo forme jin, často nazývané  „prenikajúce“, je intuitívnejšie. Plány sú poháňané vpred a uskutočňované, nápady sa premieňajú na plány.

Kov:

Vo forme jin je známy ako „radostný“. Naznačuje potešenie a odraz, oboje vo svojej vnútornej aj vonkajšej podobe, zrkadlá, lesklé predmety a pozorovanie. Vo forme jang je kov často nazývaný „tvorivý“, naznačuje silu a nehybnosť, prezentovanú veľkými továrenskými zariadeniami.

Zem:

Vo forme jin býva známa „hora“ a naznačuje pokoj. Tu zasievame semená, pripravujeme a zaisťujeme podporu. Vo forme jang je Zem označovaná ako „vnímavá“ a produktívna – výroba sa premieňa na tovar.

Oheň:

Oheň je jang, nemá formu jin. Je tiež známy ako „utkvelý“, naznačuje činnosti spojené s realizáciou myšlienok a výrobkov a ich propagáciou.

Voda:

Voda je jin a nemá formu jang. Takisto je známa ako „nekonečná“. Naznačuje oblasť, kde energia nie je aktívna, ale plynie rovnakým tokom. Pomocou diagramu bagua je možné usporiadať si svoj pracovný priestor a čo najlepšie využiť energiu každej oblasti.

Ako uplatniť Feng Šuej v práci?

 

Ktorý smer?

Keď zakladáte novú firmu, tak je treba vziať pár vecí do úvahy.

Výber lokality

Či už pri zakladaní alebo sťahovaní firmy príde k samotnej voľbe budovy a jeho vstupu do nej. Potom vo vnútri budovy už nebude problém zariadiť, aby bol do tohto smeru obrátený aj náš pracovný stôl. Najhlavnejšie je, aby sme nesedeli oproti jednému zo svojich dvoch najhorších smerov.

Smery, ktorým je potrebné sa v danom mesiaci vyhnúť

Každý nový mesiac prináša aj svoj typ energie, ktorá bude mať na náš podnik škodlivý vplyv. Každý mesiac predstavuje jedno z dvanástich čínskych zvierat. Treba si pamätať, aby ste sa vyhli smeru, ktorý ovláda zviera, stojace presne oproti tomu vášmu.

Stanovenie mesačných smerov

  1. V kruhu si nájdite zviera vládnuce mesiacu, v ktorom plánujete sťahovanie.+
  2. Nájdite smer zvieraťa priamo oproti vášmu. Pokúste sa v tomto mesiaci vyhnúť sťahovaniu kancelárie týmto smerom. Odložte ho radšej až na následujúci mesiac

Ako uplatniť Feng Šuej v práci?

Nájdite si svoje prospešné smery

  1. Nájdite si svoje magické číslo.
  2. Pozrite sa do tabuľky  a nájdite prvý a druhý variant smeru, do ktorého má byť obrátená vaša kancelária.

Ročné smery

  1. Nájdite zviera, ktoré vládne roku, v ktorom plánujete sťahovanie. Skontrolujte dátumy – čínsky rok sa začína v januári alebo vo februári.
  2. Nájdite zviera presne oproti tomuto zvieraťu. Tento rok sa vyhýbajte sťahovaniu v tomto smere.

Ako uplatniť Feng Šuej v práci?

 

Prvé dojmy

To ako ľahko nájdeme firemné priestory, okolité prostredie, vstupnú oblasť a privítanie akého sa nám dostane, to všetko vie ovplyvniť náš budúci vzťah či už so samotnými ľuďmi z budovy alebo so spoločnosťou. Dokonca nám to vie prezradiť celkový charakter a energiu spoločnosti. Feng šuej vie dopomôcť k vylepšeniu imidžu aj postaveniu firmy, ale závisí to aj od zúčastnených ľudí.

Identifikácia

Návštevníci by po príchode do firmy alebo kancelárie mali ihneď zistiť, že sú na správnom mieste. Pokiaľ firma zaberá celú budovu, jej firemná značka by mala byť umiestnená tak, aby ju bolo vidno už z cesty. Môžete ju umiestniť na firemný štít, ale mala by sa opakovať aj na budove v pomere jej veľkosti.

Ak však firma zdieľa budovu s inými firmami, má byť meno nápadne umiestnené pred budovou ale aj vo vnútri, kde jej funkcia spočíva v navigácií návštevníka na správne poschodie.

Komunikácie

Komunikačné systémy sú pre chod firmy veľmi dôležité. Už prvý kontakt, zvyčajne telefonický, sa môže stať prekážkou na ceste k firme. Ďalším dôležitým kontaktom pre firmu sú vizitky, hlavičkové papiere a prospekty. Mená a adresy na firemných papierikoch by mali byť úplné a ak sídli firma hore na uvedenom mieste, neuškodí priložiť aj mapku.

Názov spoločnosti

Pre podniky je názov veľmi podstatný. Vyjadruje podstatu firmy a zároveň sa daným menom prezentuje pre širokú verejnosť ako aj pre budúcich obchodných partnerov.

Firemná značka

Písmo by malo byť čitateľné. Dôležité sú aj farby, mali by byť vyvážené v duchu piatich prvkov. Preferovaným počtom sú tri alebo päť farieb. Tri znamenajú rast a päť naplnenie. Firemné štíty nad nákupnými centrami a nad ulicami umiestnené kolmo na budovu vtiahnu ľudí do vnútra, najmä ak sú nenápadné.

Logá

To aký dojem vyvoláva logo je tiež veľmi dôležité. Symbolom s ostrými hranami by sme sa mali určite vyhnúť. Zvyčajne sa nepoužívajú špice, ale dohora smerujúci šíp, ktorý predstavuje rast. Doporučujú sa štvorce a kruhy, rovnako obrazy, ktoré predstavujú energiu smerujúcu nahor. Samozrejme aj tu by mali byť zachované proporcie piatich prvkov a aby všetko bolo v rovnováhe.

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon