Vkusné domy pri Žiline umožňujú zriadiť efektný „home office“

Vkusné domy pri Žiline umožňujú zriadiť efektný „home office“

Pri realizáciách projekčno-stavebnej spoločnosti IDEÁLNE DOMY, s.r.o. sme si zvykli na príjemnú estetiku a inak tomu nebude ani pri najnovšom, zatiaľ pripravovanom projekte IBV Nová Rosina. Rodinné domy sa už štandardne prezentujú kultivovanou architektúrou a prinášajú tiež užitočný luxus. Záujemcom o nové bývanie, ktorí majú možnosť vykonávať zamestnanie z domu, poskytnú podmienky pre zriadenie vcelku efektného pracoviska.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

 

Bývanie v pokojnej lokalite

Developer sa opätovne sústredí na známe/domáce prostredie.

Podobne ako pri ďalších realizáciách leží pozemok určený pre výstavbu v okrese Žilina, tentokrát pár kilometrov na juhovýchod od okresného mesta, v menšom vidieckom sídle Rosina. Jeho poloha a ráz vytvárajú predpoklady pre kľudné bývanie v kontakte s prírodou, ale i dobrým dosahom k mestským vymoženostiam. V obci nájdeme materskú a základnú školu, kultúrny dom, rôzne obchody, služby a viaceré športové ihriská.

IBV Nová Rosina bude situovaná ďalej od ťažiskovej obecnej komunikácie, a teda v pokojnej rozvíjajúcej sa časti Rosiny, ktorá je v súlade s existujúcim susedstvom určená pre nízkopodlažnú obytnú zástavbu. Stavať sa bude na miernom západnom svahu, avšak po terasových úpravách budú jednotlivé za sebou radené pozemky v rovine. K plánovanej pohodovej atmosfére by mal prispieť aj prístup z ulice s názvom Do Chmelína, vyriešený po súkromnej, uzatvorenej asfaltovej ceste.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina - pozemok a okolie; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina - pozemok a okolie; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

 

Súkromie v záhrade

V celom návrhu od architektonického štúdia OFFICE110 možno odsledovať snahy o zabezpečenie primeranej úrovne súkromia. Citeľný bude kontrast medzi exteriérom/ulicou a intímnejším prostredím dvora.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

Šestica dvojpodlažných rodinných domov ukončených plochou strechou sa vyznačuje vkusným komponovaním pravouhlých hmôt.

Najvýraznejšia obmena sa v inak jednotnom dizajne prejaví pri šachovnicovom prestriedaní hmôt 2. nadzemného podlažia, navrhnuté bolo v úmysle priniesť optimálne preslnenie a neobmedzovaný kontakt s otvorenou krajinou. Vďaka rozloženiu objektov a absencii otvorov na severnej t. j. uličnej fasáde budú interiéry i záhrady, do ktorých smeruje väčšina presklení, do veľkej miery chránené pred nežiaducimi pohľadmi. 

Plnohodnotnou súčasťou kompozície sú menšie objekty pre sklad náradia, bicyklov a odkladisko smetných nádob. Návrh rovnako počítal s prístreškom nad plochou pre odstavenie dvoch osobných vozidiel, ktorý je možno doplniť na základe želania klientov.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

 

Pohodlné bývanie

Hlavný spoločenský priestor dostane v rámci dispozície rodinného domu patričné postavenie, umiestnený bude v centrálnej časti prízemia a poskytne východ na exteriérovú terasu. Na rovnakom podlaží vzniknú aj dve spálne, pričom obe disponujú príjemným nadštandardom v podobe vlastného hygienického zázemia, obdobne ako ďalšia obytná izba na poschodí. Tá sa, v úvode už bolo naznačené, môže zmeniť na komfortnú kanceláriu či ateliér s dostatočným pokojom pre nerušenú prácu. Bonusom sú samozrejme tiež spomínané výhľady.

Stavby sa predávajú ako holodomy, vymurujú sa z YTONG tvárnic, stropy budú železobetónové a za príplatok v prípade záujmu klienta upravené ako pohľadové. 

Stav pri odovzdaní ďalej zahŕňa fasádu so silikónovou omietkou a podomietkovými boxami s koľajničkami pre exteriérové žalúzie, plastové 6-komorové okná s izolačným trojsklom a hliníkové vstupné dvere. Patrí sem tiež technická miestnosť s funkčným tepelným čerpadlom vzduch-voda, vnútorné rozvody elektra, zdravotechniky, podlahového teplovodného vykurovania/chladenia, sadrové omietky a cementový hladený poter.

IBV_Nová_RosinaIBV Nová Rosina; Zdroj: IDEÁLNE DOMY, s.r.o.

IBV Nová Rosina sa aktuálne nachádza v štádiu príprav, pričom podľa predpokladov developera by do konca tohto roku mohlo byť vydané územné rozhodnutie a do budúceho leta i stavebné povolenie. Následne by mala začať výstavba trvajúca do leta roku 2024. 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Prémiové mezonety s pôsobivými výhľadmi na Devínsku Kobylu

Goldstein Residence vznikne v malebnej lokalite kúsok za Žilinou

V týchto projektoch bývate v blízkosti kúpeľných zariadení

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti v osobnom vlastníctve sú súčasťou zdaniteľného majetku daňovníka. Nakladanie s nehnuteľným majetkom, ktoré prináša finančný zisk, podlieha plateniu dane. Daňová povinnosť vzniká pri predaji bytu. Daň z príjmu získaného predajom bytu musí zaplatiť každý predávajúci, ktorý podľa zákona nie je od tejto povinnosti oslobodený.

...
Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon