Nový bytový dom Verdena vznikne pri račianskom sídlisku

Nový bytový dom Verdena vznikne pri račianskom sídlisku

Rodinná projektová a developerská spoločnosť VI GROUP pôsobiaca hlavne na území Bratislavy pracuje na novinke, ktorú postaví v Rači, konkrétne v miestnej časti Krasňany. Verdena bude čisto rezidenčný projekt a prinesie celkom 77 bytov a apartmánov. Ako sa už postupne stáva zvykom, významnú zložku dizajnu fasád by, podľa dostupných vizualizácií, mala predstavovať zeleň.

 

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

 

Bývanie v Rači

Nové bývanie vznikne neďaleko Peknej cesty v rôznorodom susedstve. Miesto realizácie hraničí so sídliskom s voľne rozmiestnenými panelovými, smerom k električkovej trati aj tehlovými, objektmi, na severozápade sa nachádzajú viaceré priemyselné areály, napríklad známa Slovenská Grafia.

Funkčnú pestrosť zástavby do veľkej miery kompenzuje slušný podiel vegetácie v okolí a bezpochyby potešia i pomerne blízke lesy Malých Karpát s rekreačnými možnosťami. K ďalším výhodám lokality patrí dobrá vybavenosť a dopravné spojenie s centrálnymi časťami hlavného mesta, električková zastávka leží v menej ako pol kilometrovej vzdialenosti. 

Prez_VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

 

Decentný dizajn

Verdena sa prezentuje decentnou architektúrou, ktorá by nemala byť v rozpore s okolitými stavbami. Kompaktná hmota so zvýrazneným vstupným/komunikačným poľom a ustúpeným najvrchnejším poschodím dosiahne 8 nadzemných podlaží, prvé je tzv. zvýšené. Nositeľom charakteru by sa mali stať balkóny rozložené po dlhších stranách pôdorysu, oživené elegantnými posuvnými panelmi a prvkami pre ťahavé rastliny.

Nosný systém stavby pozostáva zo železobetónových stien a stropných dosiek doplnených keramickým výplňovým murivom na 6 až 8 podlaží. Jednotlivé byty oddelia steny z monolitického železobetónu alebo akustického keramického muriva, bytové priečky budú rovnako murované.

 

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

 

Príjemné výmery

Byty a apartmány zaujmú na dnešné pomery príjemnými rozlohami, ktoré sa pohybujú od najmenších jednotiek s približne 37 m² až po najrozsiahlejšiu s plochou 97,24 m². Určitý nadštandard vo výmere sa prejavuje najmä v hygienických miestnostiach a spálňach, tie okrem manželskej postele poskytujú dostatočný priestor pre šatníkové skrine či menšie domáce pracovisko. V skladbe jedno- až štvorizbových jednotiek jasne prevažujú dvojizbové. 

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

 

Cena zahŕňa štandard

Každá nehnuteľnosť disponuje balkónom alebo predzáhradkou a odovzdáva sa v štandarde. Finálne vyhotovenie pokrýva vstupné bezpečnostné a interiérové dvere, nášlapné vrstvy podláh (laminátové parkety a keramika/gres), keramické obklady v kúpeľniach a toaletách, sanitu, batérie, klienti majú samozrejme na výber z niekoľkých farebných dekorov.

Priestory sú vybavené rekuperáciou a vykurované doskovými telesami. Na každom podlaží boli navrhnuté odkladacie kobky. Parkovanie bude vyriešené v podzemí alebo na teréne v uzatvorenom areáli.

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

VerdenaVerdena; Zdroj: VI Group

Projekt Verdena je aktuálne v štádiu príprav, výstavba má prebehnúť počas dvojročného obdobia trvajúceho od 1Q 2023 do 4Q 2024. Lákadlom pre záujemcov môže byť lokalita s dobrou dostupnosťou do prírody aj mesta, v blízkosti zabývaného sídliska a potrebnej vybavenosti.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Bývanie pri jazere blízko Bratislavy v príjemných rodinných domoch

V Púchove úspešne pokračuje výstavba novej obytnej štvrte Pod Zábrehom

Na dunajskom nábreží bude stáť Octahedral Body od Viktora Freša

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk





Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Ako zariadiť malý byt prakticky a funkčne

Ako zariadiť malý byt prakticky a funkčne

Malý byt predstavuje výzvu pri zariadení. Ako vytvoriť domov, ktorý je nielen štýlový, ale aj praktický, keď máte obmedzený priestor? Tu sú niektoré tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej, ktoré vám pomôžu získať maximálny komfort z každého štvorcového metra.

...
Nenápadná dostavba školy: No interiéry komponované s citom umelca

Nenápadná dostavba školy: No interiéry komponované s citom umelca

Projekt uvádzaný v dnešnom článku možno považovať za zaujímavý hneď z dvoch hľadísk. Na jednej strane prispieva k riešeniu dnes častého problému rýchlo rastúcich satelitných obcí, a teda nedostatočnej kapacite miestnych školských zariadení, pozornosť však priťahuje i vizuálnou stránkou. Vďaka estetickej úrovni spracovania v rámci tohto typologického druhu zatiaľ na Slovensku pomerne vyniká. 

...
Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

YIT Slovakia predstavilo pilotný projekt zacielený na zlepšenie dostupnosti bývania. Na byty si budú môcť siahnuť aj skupiny obyvateľov, ktoré by aktuálne hypotekárny úver získali len s obtiažami, prípadne vôbec. Nejde pritom o neznámy koncept. Oživuje sa staronové družstevné bývanie, v zahraničí bežné no u nás zafixované skôr v negatívnych súvislostiach.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon