Harry Potter opúšťa fajnový byt na Manhattane, potrebuje väčšiu kuchyňu

Harry Potter opúšťa fajnový byt na Manhattane, potrebuje väčšiu kuchyňu

Anglický herec Daniel Radcliffe (33), ktorého si navždy zapamätáme ako Harryho Pottera, už roky hráva v divadelných hrách na Brodway. Napriek tomu, že čochvíľa očakáva premiéru ďalšieho predstavenia, predal luxusnejší zo svojich dvoch apartmánov na Manhattane za 5,3 milióna dolárov.

Zdroj: Avenue 8

Mladému čarodejníkovi sa darí v New Yorku veľmi dobre. Americkí diváci ho čoskoro uvidia v televíznom životopisnom filme „Weird: The Al Yankovic Story“ a tiež v divadelnom revivale Merrily We Roll Along. Preto mnohých prekvapilo, že predal svoj pôsobivý apartmán na 11. poschodí komplexu One Morton Square, ktorý zaberá celý mestský blok na Manhattane. Zlé jazyky tvrdia, že to je kvôli tomu, že v ňom je najhoršia kuchyňa, akú kedy videli. Danielovi ostal ešte jeden manhattanský byt, trochu menší, ten však v posledných rokoch ponúka na prenájom. Kde bude teraz bývať? Do Rokfortu sa vrátiť nemôže...

Zdroj: Avenue 8

Zdroj: Avenue 8

Daniel kúpil tento hviezdny byt vo West Village ešte v roku 2008 za 4,9 milióna dolárov a jeho novým majiteľom je holandský módny magnát Fokke de Jong, ktorého značka Suitsupply je známa svojimi kontroverznými reklamnými kampaňami. Určite musí byť s kúpou spokojný, v apartmáne je všetko, čo si môže mladý podnikateľ priať.

Zdroj: Avenue 8

Najpôsobivejším momentom je obývacia izba so zaoblenou sklenenou stenou s rozlohou takmer 40 m2, ktorá poskytuje panoramatický výhľad na panorámu New Jersey nad riekou Hudson. Rohový byt s plochou 227 m2 ponúka tri spálne, každú s vlastnou kúpeľňou, a walk-in šatník. Medzi jedálňou a pracovňou je televízor, ktorý sa dá otočiť a pozerať sa naň z oboch miestností. Medzi ďalšie zaujímavosti patria ostré biele steny bez akýchkoľvek vonkajších líšt, motorizované okenné žalúzie, dve parné sprchy, dva raňajkové bary (jeden v jedálni a druhý v pracovni) a práčovňa.

Zdroj: Avenue 8

Jediným slabým miestom apartmánu je uzučká kuchyňa podivného tvaru, v ktorej sa dvaja ľudia ledva obídu. Daniel sa v nej určite nemohol venovať žiadnemu kulinárskemu umeniu, takže niektorí tvrdia, že si hľadá čosi lepšie.

Zdroj: Avenue 8

Bežné poplatky v luxusnom bytovom dome dosahujú výšku takmer 3 100 dolárov mesačne a pokrývajú vybavenie, ktoré zahŕňa služby vrátnika na plný úväzok, fitnescentrum, herňu pre deti, úschovňu bicyklov a parkovanie na mieste. Obyvateľmi domu One Morton Square bolo už veľa významných nájomníkov, ako Oliver Stone, Mike Myers či Mary-Kate a Ashley Olsenové.

Zdroj: Avenue 8

Ďalší byt na Manhattane má Daniel v neďalekej štvrti Noho. Táto rezidencia s dvoma spálňami a 2 a pol kúpeľňami, získaná koncom roka 2007 za takmer 4,3 milióna dolárov, sa v priebehu rokov niekoľkokrát objavila ako luxusný prenájom, naposledy minulý rok za cenu 14 500 dolárov mesačne. V každom prípade má Daniel Radcliffe jeden domov istý, stále sa rád vracia do domu vo Fulhume, v západnom Londýne, kde prežil celé svoje detstvo.

Zdroj: Avenue 8

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Avenue 8; Astrid Stawiarz/Getty Images for ReedPop

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon