Oplatí sa hľadať domy v Maďarsku?

Oplatí sa hľadať domy v Maďarsku?

Za maďarskými hranicami ešte stále mnoho Slovákov hľadá nový domov. Láka ich nižšia cena, ale aj dobrá dostupnosť do Bratislavy. Aj keď to už nie je také ružové ako v minulosti, ešte stále sa tam dá kúpiť dom pomerne lacnejšie ako u nás. Marek nikdy nežil v bytovke a nevie si to ani predstaviť. Svoje bývanie vidí aj budúcnosti len v rodinnom dome. Môže byť aj menší a s malým pozemkom. V Bratislave by do sumy 240-tisíc eur dom nekúpil, preto sa rozhodol hľadať kúsok za hranicami, v Maďarsku.

Podľa Vlada Voštinára je dôležité uvedomiť si, že ide o presťahovanie sa do iného štátu, kde platia iné zákony a hovorí sa iným jazykom. Marek je s tým uzrozumený a ide si za svojim snom.

Martin Čapo sa vyjadril k výzve pre štáb Nového bývania: „Ak hľadáme dom za nízku cenu, Maďarsko je správna voľba. Treba si však uvedomiť, že Maďarsko už nie je v cenovej ponuke to, čo bývalo a že za málo peňazí je aj málo muziky.“ 

 

Zdroj: Nové bývanie

Prvá zastávka nebude hneď za hranicami, ale vyberieme sa ďalej, do Mosonmagyarováru. Cestujeme síce 25 minút diaľnicou od Bratislavy, ale čaká nás tam  väčšie mestečko s dobrou občianskou vybavenosťou. Dom sa predáva čiastočne zariadený, leží na okraji mestečka, v novej obytnej štvrti. Túto ponuku zachraňuje nízka cena nehnuteľnosti. 

Zdroj: Nové bývanie

Ďalšie ponuky sú už bližšie pri Bratislave, v malej tichej obci Rajka, kde početné zastúpenie obyvateľov tvoria Slováci a ceny sú tam omnoho vyššie. Z tohto mestečka je do hlavného mesta dostupnosť až troma hraničnými prechodmi. V Rajke navštívime dva domy. Prvý je už zabývaný, a tak bude potrebovať menšie úpravy. Je na väčšom pozemku, ale cena je vyššia ako Marekov rozpočet.

Zdroj: Nové bývanie

Druhý domček je v radovej zástavbe s menším pozemkom v novej štvrti a blízko Lužných lesov. Architektka Silvia Brna pripravila grafický návrh presne podľa Marekovho vkusu. Cena domu je relatívne priaznivá, a tak by mohol investovať aj do nového stylingu.

Zdroj: Nové bývanie

Bonusová alternatíva je ako vždy mimo zadania. Vraciame sa do Bratislavy, do panelového domu na okraj Petržalky. Realitná kancelária ponúka zrekonštruovaný štvorizbový byt, ktorého cena je nad finančný limit, ale nemal by problémy s vybavovaním všetkých náležitostí, ktoré treba riešiť pri presťahovaní sa mimo Slovenska. Je to rozumná voľba za rozumnú cenu. 

 

Zdroj: Nové bývanie

Martin Čapo, odborník na reality z kancelárie Riešime bývanie poskytol divákom ako vždy záverečnú radu: „Maďarsko už nie je najlacnejšie a v aktuálnej situácii kupovať nehnuteľnosť v takejto lokalite môže byť trošku rizikom. Preto treba takúto kúpu veľmi dobre zvážiť.“

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon