K rozvoju Devínskej Novej Vsi pridáva Lucron projekt Rakyta

K rozvoju Devínskej Novej Vsi pridáva Lucron projekt Rakyta

Spoločnosť Lucron sa zaradila k developerom, ktorí prinášajú bývanie do Devínskej Novej Vsi. Jej Rakyta bude vytvárať celkom novú obytnú lokalitu v okolí rovnomenného melioračného kanála. Na rozbeh realizácie minulý rok jasnejšie poukázalo spustenie predaja prvej skupiny 162 bytov.

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

 

Na rozdiel od bratislavskej Vydrice, Urban Residence či Nesta pôjde v prípade tejto novinky z portfólia developera, aspoň podľa dostupných informácií, o skôr bežnejší rezidenčný súbor. 

Svojou urbanistickou koncepciou sa priraďuje k rozvoľnenej obytnej štruktúre prevládajúcej v okrajových častiach sídel, vcelku bežný by mal byť i architektonický prejav. Samozrejme, súčasťou konceptu sú zelené riešenia, ktoré sa v súčasnej výstavbe uplatňujú už pomerne často. Bytové domy bude ukončovať kombinácia vegetačných striech a plôch na fotovoltaické panely určené na ohrev teplej úžitkovej vody. V rámci verejných priestorov má byť tiež nainštalovaných niekoľko systémov na zachytávanie zrážok.

Nová obytná lokalita

Rakyta bude stáť v úvode rozvoja neveľmi využívaného územia pokrytého náletovou zeleňou a sčasti poľnohospodárskou pôdou, na ploche ktorá sa nachádza vo vizuálnom kontakte s polyfunkčnou štvrťou Bory rastúcou približne 2 kilometre smerom na východ. Od súvislejšej zástavby Devínskej Novej Vsi bude oddelená železničnou traťou, potrebná vybavenosť však leží v celkom dobrej, chôdzou zvládnuteľnej vzdialenosti.

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

 

Triezvy exteriér i interiér

Doposiaľ bola predstavená zostava 6 bytových domov a z nich dva boli uvoľnené do predaja. Ide o objekty založené na pozdĺžnom, mierne zalamovanom pôdoryse dosahujúce 5 poschodí, pričom najvyššie výrazne ustupuje. Návrh zodpovedá typologickému druhu stavby a nezaprie úsilie o ekonomickosť, súdiac podľa dostupných materiálov si však výsledok udrží príjemnú, súčasnú estetiku.

Vizualizácie zobrazujú triezvy prístup, racionalita sa preniesla i do dispozičného usporiadania. Nasleduje koncept, ktorý Lucron použil už v minulosti. Obdobne ako pri Arborií či Urban Residence obsluhuje jednotlivé podlažia dlhá komunikácia vedúca pozdĺžnou osou bytovky, a väčšina bytov, v tomto prípade s výnimkou rožných bytov a najvyšších podlaží, je orientovaná na jednu svetovú stranu.

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

RakytaRakyta; Zdroj: Lucron

Byty v štandarde

Pripravené boli jeden- až štvorizbové jednotky s obvyklými dispozíciami. V závislosti od umiestnenia ponúkajú balkón, lodžiu, terasu alebo predzáhradku. Odovzdávať sa budú v štandarde pokrývajúcom vstupné bezpečnostné dvere, interiérové dvere, keramické dlažby a obklady, laminátové podlahy, sanitu, elektrické podlahové vykurovanie s ovládaním v každej miestnosti a prípravu pre exteriérové žalúzie.

So začiatkom výstavby sa počíta v priebehu tohto roka. Záujemcovia majú stále na výber pestrú ponuku jednotiek, pričom ani spoločnosť Lucron si neuplatňuje tzv. inflačnú doložku a cena za byt uvedená v zmluve bude konečná.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Ako zariadiť malý byt prakticky a funkčne

Ako zariadiť malý byt prakticky a funkčne

Malý byt predstavuje výzvu pri zariadení. Ako vytvoriť domov, ktorý je nielen štýlový, ale aj praktický, keď máte obmedzený priestor? Tu sú niektoré tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej, ktoré vám pomôžu získať maximálny komfort z každého štvorcového metra.

...
Nenápadná dostavba školy: No interiéry komponované s citom umelca

Nenápadná dostavba školy: No interiéry komponované s citom umelca

Projekt uvádzaný v dnešnom článku možno považovať za zaujímavý hneď z dvoch hľadísk. Na jednej strane prispieva k riešeniu dnes častého problému rýchlo rastúcich satelitných obcí, a teda nedostatočnej kapacite miestnych školských zariadení, pozornosť však priťahuje i vizuálnou stránkou. Vďaka estetickej úrovni spracovania v rámci tohto typologického druhu zatiaľ na Slovensku pomerne vyniká. 

...
Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

YIT Slovakia predstavilo pilotný projekt zacielený na zlepšenie dostupnosti bývania. Na byty si budú môcť siahnuť aj skupiny obyvateľov, ktoré by aktuálne hypotekárny úver získali len s obtiažami, prípadne vôbec. Nejde pritom o neznámy koncept. Oživuje sa staronové družstevné bývanie, v zahraničí bežné no u nás zafixované skôr v negatívnych súvislostiach.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon