Z domu do bytu v Košiciach

Z domu do bytu v Košiciach

Byt v Košiciach prostredníctvom relácie Nové bývanie hľadá pani Danka so synom Jakubom. Aktuálne žijú 20 kilometrov od mesta v rodinnom domčeku. Danka si našla prácu v Košiciach a syn pôjde na strednú školu. Ideálny bude pre nich dvoj alebo trojizbový zrekonštruovaný byt s nepriechodnými izbami, aby mali obaja súkromie. Chceli by balkón a možnosť parkovať. Rozpočet je obmedzený do 150-tisíc eur.

Novú nehnuteľnosť, ktorú budeme v nedeľu o 17:40 na JOJke riešiť, zhodnotil realitný arbiter Martin Čapo: „Keď sa sťahujeme z domu do bytu a z dediny do mesta, nebude to jednoduché zadanie. Navyše, ak sa potrebujeme zmestiť do menšieho bytu aj menšieho rozpočtu, tých možností nebudeme mať veľa.“

Zdroj: Nové bývanie

Preferovaná lokalita je sídlisko Terasa, ktorá je najvyhľadávanejšia pre blízkosť centra. Tam sme sa dostali hneď s prvou ponukou. Na Laboreckej ulici je k dispozícii zrekonštruovaný a zariadený trojizbový byt, ale veľmi malý a bez balkóna. Cena je vďaka vyhľadávanej lokalite dosť vysoká.

Zdroj: Nové bývanie

Dvojizbový byt prerobený na trojizbový po staršej rekonštrukcii s balkónom sa nachádza na Kalinovskej ulici. Danke sa tu celkom páčilo okolie. 

Zdroj: Nové bývanie

Tretia nehnuteľnosť na sídlisku Terasa je zasa prerobená z trojizbového na dvojizbový. Je teda vzdušnejší, ale ideálne by bolo vrátiť to na tri izby. Z obývačky je prechod do spálne, má balkón a veľkú kúpeľňu. Je na 9. poschodí, čo sa Danke nepozdáva. Zrekonštruovaný je nielen byt, ale aj panelák. 

Zdroj: Nové bývanie

Dvojizbový byt na Hronskej ulici s balkónom vezme do rúk architekt Balázs Füzék a bude sa snažiť urobiť z neho ideálne miesto, aby mali obaja svoje súkromie. Vytvoril im v obývačke priestor na spanie a bez veľkých nákladov. Konečne je tam kúpeľňa s oddeleným WC. 

Zdroj: Nové bývanie

Na záver relácie Nové bývanie, ktorú uvidíte v nedeľu o 17:50 na JOJke, nechýba pravidelná realitná rada Martina Čapa: „Keď riešime bývanie a máme naozaj obmedzený rozpočet, je dobré urobiť to ako Japonec. Vyhľadať nehnuteľnosť v okrajovej lokalite a potom ju rozumne a pokorne prerobiť.“

 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon