Oživte svoj interiér farbami

Oživte svoj interiér farbami

Viete, že farby, ktoré pri zariaďovaní zvolíte, môžu ovplyvniť vašu náladu a pocit pohodlia v miestnosti? Odrážajú našu osobnosť a ovplyvňujú to, ako sa v priestore cítime. Niektoré odtiene môžu pôsobiť relaxačne, zatiaľ čo iné môžu byť energické a stimulujúce. Je len na vás, akú farebnú kombináciu si vyberiete a zakomponujete do svojho interiéru.

Prírodná zelená 

Zelená farba je synonymom prírody. Ak chcete do svojich domácností vniesť energiu a sviežosť, je pre vás tou správnou voľbou. Moderné sú tmavé tlmené farby, ako napríklad šalviová zelená, ktorá dodá miestnosti sofistikovaný vzhľad. Krok vedľa neurobíte ani s pastelovými odtieňmi pistáciovej, ktorá pridá miestnosti jemnosť. Výborne fungujú s prírodnými materiálmi, ako je drevo alebo koža. Výborne fungujú s prírodnými materiálmi, ako je drevo alebo koža. Ak nemáte odvahu na zelenú na stenách, môžete ju zakomponovať do nábytku, doplnkov, alebo obkladov. Zelená sedacia súprava a závesy v rovnakej farbe určite nebudú krokom vedľa. 

Zdroj: Canva.com

Hnedá 

Hnedá je späť. Ale už nie v takej forme, na akú sme boli zvyknutí v 90. rokoch. Je oveľa viac trendy. Odtiene hnedej môžete využiť na steny, na doplnky alebo nábytok. Hnedé kožené sedacie súpravy a kreslá dodajú miestnosti eleganciu a štýl. Tmavohnedé steny navodia pocit tepla a pokoja, bledohnedé odtiene môžu zas priestor presvetliť. Ak sa chcete v priestore cítiť útulne a zároveň energicky, hnedá je tou správnou voľbou pre vás. 

Zdroj: Canva.com

Neutrálne prírodné odtiene 

Neutrálne farby sú stále moderné. Momentálne sa však prechádza od studených tónov šedej a klasickej béžovej viac k teplým prírodným odtieňom. Neutrálne tóny výborne fungujú aj s výraznejšími doplnkami. Jemná krémová v kombinácií so zelenou alebo žltou je ideálnou voľbou do kuchyne a v kombinácii s modrou ju môžete využiť napríklad v spálni.

Zdroj: Canva.com

Oranžová a žltá 

Energické farby vdýchnu vášmu interiéru život. Žltá a oranžová sú vhodné najmä do kuchyne, pretože podporujú chuť do jedla a pocit šťastia. Žltá vyzerá výborne na doplnkoch a textíliách. Zatiaľ čo oranžovú môžete pokojne zvoliť aj na výrazný kus nábytku alebo na stenu. 

Zdroj: Canva.com

Viva magenta 

Farbu roka 2023 môžeme vidieť v kolekciách módnych dizajnérov, ale svoje miesto má bezpochýb aj v interiérovom dizajne. Je výraznou farbou, ktorá je plná odvahy a energie. Či budete odvážny a zvolíte túto farbu ako nosnú v miestnosti, alebo ju zakomponujete do doplnkov, je na vás. Môže sa vynímať na vchodových dverách, doplnkoch v obývačke alebo v kúpeľni. Ak ju skombinujete s neutrálnymi odtieňmi vnesiete do interiéru výraznú farbu bez toho, aby príliš dominovala a neprestane vás baviť tak skoro.

Zdroj: Canva.com

Toto je 5 trendových farieb, ktoré vdýchnu vášmu interiéru život. Zelená, hnedá, neutrálne prírodné odtiene, oranžová, žltá a viva magenta sú skvelými voľbami, ktoré môžete zahrnúť do svojho interiéru ako na steny, tak aj na doplnky a nábytok. Pamätajte, že výber farieb by mal zohľadňovať nielen aktuálne trendy, ale aj vaše osobné preferencie. Tak neváhajte a oživte svoj interiér farbami!

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: Canva.com






Diskusia

Podobné články

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon