Pri bývalej Mussoliniho vile v Ríme vznikne múzeum holokaustu

Pri bývalej Mussoliniho vile v Ríme vznikne múzeum holokaustu

Talianska metropola bude mať novú expozíciu. Zriadená bude v areáli vily Torlonia. Tá bola kedysi jedným zo sídel diktátora Benita Mussoliniho. V jej susedstve bude otvorené nové múzeum holokaustu.

Areál rímskej vily Torlonia, v ktorej si Benito Mussolini zriadil letné sídlo, zahŕňa niekoľko budov. Jeden z objektov v tomto komplexe bol už dávnejšie zvolený za sídlo novej expozície. K vzniku múzea holokaustu však neprišlo ani po viac ako 20 rokoch od predstavenia projektu. Zmeniť sa to má po podpise dekrétu, ktorým talianska vláda schválila rozpočet na tento účel.Museo della Shoah di Roma, Zdroj: artribune.com

Vláda poskytne na zriadenie múzea 10 mil. €

Podpis dekrétu talianskou premiérkou viedol k schváleniu finančného balíka, ktorý poslúži na pokrytie nákladov spojených s realizáciou projektu Museo della Shoah di Roma (Múzeum holokaustu v Ríme). Vládny kabinet na tento účel vyčlenil čiastku 10 mil. €, ktorú poskytne na obnovu, stavebné zásahy aj zriadenie samotnej expozície v interiérových priestoroch sídla múzea. Schválené prostriedky bude možné čerpať už v priebehu tohtoročnej jari, kedy majú začať prvé práce.

Expozícia o holokauste a okupácii Talianska

Celá expozícia v novom múzeu sa zameria na udalosti, ktoré sa odohrali v Taliansku v rokoch 1943-1945. Múzeum bude formou fotografií, dokumentárnych filmov a pamätných predmetov pripomínať obdobie okupácie Talianska nacistickým Nemeckom. Práve táto éra je poznačená udalosťami súvisiacimi s holokaustom, v rámci ktorého nacisti a talianski kolaboranti odviezli z Ríma do vyhladzovacích táborov viac ako 1000 talianskych židov. Tragickým udalostiam sa bude venovať takmer celá expozícia v novom múzeu holokaustu.

Ďalšie múzeum v areáli Mussoliniho sídla

Expozícia pripomínajúca obdobie okupácie Talianska nacistickým Nemeckom nebude v areáli vily Torlonia jediná. Rôzne exponáty sú už pár rokov vystavené aj v ďalších objektoch, ktoré tvoria historicky cenný komplex budov a záhrad. Viaceré budovy vrátane samotnej vily, ktorá slúžila ako Mussoliniho letná rezidencia, prešli rozsiahlou obnovou vedúcou k vzniku nových expozícií alebo iných kultúrnych priestorov. Po ukončení realizácie projektu, na ktorý vládny kabinet vyčlenil 10 mil. €, k nim pribudne aj múzeum holokaustu.Museo della Shoah di Roma, Zdroj: artribune.com

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk

Zdroj foto: artribune.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon