Páčila by sa vám chata alebo apartmán na Orave? V Novom bývaní uvidíte aktuálnu ponuku a poradíme aj s jej prenajímaním

Páčila by sa vám chata alebo apartmán na Orave? V Novom bývaní uvidíte aktuálnu ponuku a poradíme aj s jej prenajímaním

V nedeľu sa s kamerou relácie Nové bývanie presunieme do zasneženej Oravy.

Mladá Miroslava premýšľa o kúpe nehnuteľnosti práve v tomto regióne. V zime ju tam láka lyžovanie, v lete turistika, príroda, huby. Potrebuje psychohygienu, aktívny relax a musí to mať pre ňu atmosféru. Mladá žena má dilemu, chata alebo apartmán? Oboje má svoje výhody aj nevýhody. A taktiež by mohla svoju víkendovú nehnuteľnosť v čase svojej neprítomnosti prenajímať. Najlepšie niečo nové alebo prerobené s malým pozemkom, aby sa už nemuselo stavať. Rozpočet si stanovila do 240-tisíc eur.

Martin Čapo zadanie Miroslavy zhodnotil takto: „Toto sú dve zadania, každé z iného konca, kde si ťažko predstaviť zhodu, a tiež je tam nejasná predstava o použití nehnuteľnosti.“

Zdroj: Nové bývanie

Ako prvé sa pozrieme do Zuberca. Moderný apartmánový komplex v strede dediny s terasou, bez pozemku, ale ponúka rôzne služby. Lokalita zažije v najbližšej dobe ešte ďalšiu výstavbu, takže tam bude zatiaľ stavebný ruch. 

Chata, kam sa v zime dostane len dobré auto, sa nachádza v Beňovej Lehote, pod Kubínskou Hoľou. Je situovaná v  prírode, prešla rekonštrukciou a bonusom je prístavba, kde sa nachádza wellness s infrasaunou a vírivkou. Architekt Balázs Füzék zhodnotil dobrú dispozíciu, takže jeho grafický návrh bude len zútulňovať a modernizovať interiér.

Zdroj: Nové bývanie

V jednej z najchladnejších obcí, v Oravskej Lesnej, máme hneď dve ponuky. Priamo pri lyžiarskom svahu vyrástol nový, moderný apartmánový dom. Je prvým zo štyroch, ktoré tam budú postavené v rámci novovznikajúceho komplexu. Sú tam reštaurácie a developer dobuduje na záver výstavby aj wellness. Dvojizbový apartmán s balkónmi sa predáva v štandarde. Diváci uvidia vzorový apartmán, takže si môžu vybrať, ako ho chcú mať dokončený. Na výber je viacero typov, čo sa týka rozlohy aj výhľadu. Klienti si tiež môžu zvoliť jeden z balíka služieb, ktoré poskytuje nový komplex.

Zdroj: Nové bývanie

Na záver sa presúvame v rámci Oravskej Lesnej k novému modernému zrubu, umiestnenému na dostatočne veľkom pozemku s parkovacími miestami. V kompletne zariadenej drevenici sú na poschodí až štyri spálne, a tak môžu ubytovať viacero hostí. Nevýhodou je, že o všetko v dome, aj okolí sa musia majitelia postarať sami.

Zdroj: Nové bývanie

Ako vždy na záver Nového bývania nechýba odborná rada realitného arbitra: „Keď riešime bývanie ako rekreáciu, je zásadný rozdiel, či máme servisovaný apartmán alebo chatu či chalupu. V prvom prípade budeme s najväčšou pravdepodobnosťou prinútení to prenajímať, aby sme pokryli náklady. V tom druhom budeme musieť investovať čas a starostlivosť o chalupu.“

PR článok

Zdroj (text/foto): Nové bývanie

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon