Agent Mulder má smolu: Na svojom štýlovom apartmáne pri Central Parku pekne prerobil

Agent Mulder má smolu: Na svojom štýlovom apartmáne pri Central Parku pekne prerobil

Hviezda seriálov „Akty X“ a „Californication“ má nos na hodnotné nehnuteľnosti, no výhodne ich predať sa mu nedarí. Svoj 6-izbový byt s výhľadom na Central Park predal až na tretí pokus, aj to so stratou viac ako pol milióna dolárov. Nás však očaril jeho dokonalý štýl v duchu predvojnového dizajnu.

Zdroj: Douglas Elliman

Americký herec David Duchovny (62) je veľký sympaťák a navždy si ho zapamätáme ako charizmatického Foxa Muldera i záletného kalifornského spisovateľa Hanka Moodyho. V poslednom období sa mu však veľmi nedarí. Po veľkej sláve Aktov X (1993 – 2018) a Californication (2008 – 2014) nemal šťastie na dobré scenáre, jeho posledný film Z iného cesta (You People) mal zničujúce recenzie. Po „kalifornikovaní“ sa usadil v New Yorku, rozviedol sa s manželkou, herečkou Téou Leoni, a predal dva luxusné apartmány v drahej štvrti Upper West Side s veľkou stratou. Keď sa darí, tak sa darí.

Zdroj: Douglas Elliman

Svoj posledný newyorský byt David kúpil ešte v roku 2012 za 6,25 milióna dolárov. Priestranný apartmán s tromi spálňami a tromi kúpeľňami na 19. poschodí elegantného apartmánového domu v štýle Art Deco navrhol v roku 1931 významný architekt Emery Roth slovenského pôvodu. Je to skutočne pastva pre oči pre fanúšikov funkcionalizmu.

Zdroj: Douglas Elliman

Zdroj: Douglas Elliman

No pred dvomi rokmi sa rozhodol túto vyhliadku na Central park predať za 7,5 milióna dolárov. Cena bola odvtedy niekoľkokrát znížená a pred pár dňami nakoniec byt kúpil seriózny záujemca za 5,65 milióna dolárov. Je to o 600 000 dolárov menej, ako zaň dal David pred desiatimi rokmi. Je však možné, že mu napriek tomu odľahlo. Už pár rokov totiž žije opäť v Kalifornii s krásnou futbalistkou Monique Pendleberry (29) a vyzerá to, že ich vzťah mu vynahradil všetky straty...

Zdroj: Getty Images

Zdroj: Douglas Elliman

Šesťizbový byt, v ktorom David 11 rokov býval, je skutočne brilantným dielom. Je plný predvojnových detailov, ako sú vysoké stropy, obrovské krídlové okná, pôvodné drevené podlahy a veľa skriňového priestoru. Medzi najpozoruhodnejšie detaily apartmánu patrí vstupná galéria s dĺžkou 7 metrov, priestranná obývacia izba s moderným krbom medzi vstavanými policami na knihy a jedáleň dostatočne veľká na to, aby slúžila ako spoločenská miestnosť na sledovanie televízie.

Zdroj: Douglas Elliman

Zdroj: Douglas Elliman

Jednoduchá, ale špičková kuchyňa ponúka čalúnenú pohovka pod oknom pre neformálne stolovanie. Malá terasa mimo obývačky ponúka panoramatický výhľad na Central Park a okolité mesto. Každá z troch spální má vlastnú kúpeľňu s oknami a vrcholom je modernizovaná mramorová kúpeľňa.

Zdroj: Douglas Elliman

Zdroj: Douglas Elliman

Takýto exkluzívny byt nie je zadarmo, prislúchajú k nemu mesačné poplatky za údržbu vo výške takmer 5 400 USD. Za to budova s kompletnými službami ponúka obyvateľom 24-hodinovú službu vrátnika, krásne zrekonštruovanú vstupnú halu, posilňovňu, herňu pre deti, knižnicu a spoločnú práčovňu. Hádam sa v ňom novému majiteľovi bude dariť lepšie ako Davidovi...

Zdroj: David Duchovny New York Apartment Ardsley

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Douglas Elliman, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Getty Images

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon