Bývanie s bazénom v centre kúpeľného mesta dokončia tento rok

Bývanie s bazénom v centre kúpeľného mesta dokončia tento rok

Projekt Pri Parku od spoločnosti MG Solutions vzniká vo výhodnej piešťanskej lokalite, v rámci ktorej za bežných okolností netreba použiť auto a ponúla dobré možnosti i na vykonávanie príjemných relaxačných aktivít. Napríklad na slávny Kúpeľný ostrov sa budúci rezidenti dostanú za menej ako štvrť hodinu chôdze, zaujímavý bonus ich však bude čakať už priamo pod oknami. Na oddych poslúži vlastný exteriérový bazén.

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Bývanie v meste

Menšia obytná budova rastie pri Šafárikovej ulici, „za“ Gymnáziom Pierra de Coubertina, v nízkopodlažnej stavebnej štruktúre s dobre definovanými uličnými priestormi a so silným podieľom bývania. Mestskú zástavbu uvoľňuje neďaleké Námestie SNP a v pohodlnom dosahu sa nachádzajú viaceré zelené plochy, aj v podobe veľkorysého Mestského parku rozkladajúceho sa do 300 metrov od miesta realizácie. Vzhľadom na polohu v centrálnej oblasti známeho kúpeľného sídla je k dispozícií bohatá vybavenosť a väčšina každodenných cieľov sa dá dosiahnuť bez problémov pešo.

Architektúra s oblými tvarmi

Novostavba Pri Parku prináša do susedstva menej časté, ploché prestrešenie a pozornosť púta i vďaka niekoľkým zaobleniam. Výsledná hmota pôsobí členitejšie, v pôdoryse prízemia možno odčítať dva celky obsluhované jedným komunikačným jadrom so schodiskom a výťahom, tento efekt rovnako podporuje ustúpenie najvyššieho, piateho nadzemného podlažia a návrh rôznych balkónov, lodžií a terás.

Stavba pozostáva zo železobetónových stĺpov a stropných dosiek doplnených tehlovým obvodovým murivom, z akustickej tehly sú murované steny medzi jednotlivými bytmi a spoločnými chodbami, vnútorné deliace priečky sú rovnako tehlové. Obvodové konštrukcie sú zateplené NOBASILOM.

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Aj neštandardné pôdorysy

Po ukončení výstavby sa bude bývať v 27 bytoch a apartmánoch. Zostava obsahuje najmä dvoj- a trojizbové, pre náročnejších klientov však boli na vrchnom podlaží navrhnuté dve jednotky so štyrmi a piatimi obytnými miestnosťami. Výmery dosahujú od 52 do 121 m² a potešia hlavne v prípade pomerne priestranných „dvojizbákov“. 

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Neštandardné zaoblené línie boli prenesené i do interiéru. Objavíme v ňom viaceré netypické pôdorysy, ktorú môžu predstavovať výzvu pri ďalšom zariaďovaní a tiež podnietiť nečakané originálne riešenia. Vo všetkých dispozíciách je naplánovaná stále trendy otvorená denná zóna dovoľujúca výstup do exteriéru. Ku komfortu bývania prispejú okná s hliníkovými rámami a izolačným trojsklom, uplatnený bude podlahový systém vykurovania. Byty sa odovzdávajú s bezpečnostnými dverami a sadrovou omietkou s bielym náterom.

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Pri_ParkuPri Parku; Zdroj: bytypiestany.sk

Koniec výstavby už tento rok

Časť prízemia bola vyhradená parkovacím kapacitám, konkrétne 11 garážam, pričom s ďalšími státiami sa počíta v exteriéri, v rámci areálu. Na vstupnom podlaží nájdu rezidenti aj užitočné pivničné kobky a priestor určený na zriadenie jednej prevádzky. Špecialitou projektu Pri Parku  je rozhodne bazén s rozmermi 4 x 10 metrov situovaný priamo vedľa budovy. Majiteľov bytov či záujemcov o kúpu nehnuteľnosti určite poteší, že s ukončením realizácie ráta developer už tento rok.

Pri_ParkuPri Parku - výstavba; Zdroj: bytypiestany.sk

 

Získajte lepší prehľad o výstavbe a pozrite si všetky aktuálne developerské projekty zobrazené na mape https://www.nehnutelnosti.sk/developerske-projekty-a-novostavby

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti v osobnom vlastníctve sú súčasťou zdaniteľného majetku daňovníka. Nakladanie s nehnuteľným majetkom, ktoré prináša finančný zisk, podlieha plateniu dane. Daňová povinnosť vzniká pri predaji bytu. Daň z príjmu získaného predajom bytu musí zaplatiť každý predávajúci, ktorý podľa zákona nie je od tejto povinnosti oslobodený.

...
Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon