Známa tenistka Maria Šarapovová si užíva dôchodok, kúpila si rustikálny víkendový dom pri oceáne

Známa tenistka Maria Šarapovová si užíva dôchodok, kúpila si rustikálny víkendový dom pri oceáne

Hoci bývalá tenisová šampiónka vlastní už niekoľko rokov v Kalifornii dva domy, nechala sa nahovoriť na krásnu drevenú „chatu“ v luxusnej prímorskej štvrti Montecito za 11,5 milióna dolárov.

Zdroj: VirTour Media

Hlavným sídlom Marie Šarapovovej (36) je už mnoho rokov moderný dom v Los Angeles pri pláži Manhattan Beach inšpirovaný japonskou architektúrou. Okrem neho stále spravuje sídlo v hodnote 9 miliónov dolárov v okrese Santa Barbara v Summerlande. Neodolala však čaru rustikálnej chaty s historickými prvkami v letovisku Montecito. Kúpila ho potichu v rámci hotovostnej dohody od známej filantropky Ann Lurieovej. Vdova po realitnom magnátovi Robertovi H. Luriem nehnuteľnosť kúpila v roku 2005 a dnes je jasné, že dom a jeho rozsiahle pozemky boli vynikajúco a starostlivo udržiavané.

Zdroj: VirTour Media

Zdroj: VirTour Media

Víkendový dom v Montecito navrhol známy architekt Lockwood de Forest Jr. a dokončený bol približne v roku 1949. Má 5 spální a je obklopený pozemkom s plochou 1,3 hektára so sviežimi trávnikmi a terasovitými záhradami v tieni urastených stromov. Impozantný pozemok s hradbami a bránou leží vysoko na úpätí nad centrom mestečka, na samom konci tichej slepej ulice a hneď vedľa ešte väčšieho komplexu, ktorý vlastnia Katy Perry a Orlando Bloom.

Zdroj: VirTour Media

Hoci bol nový dom Marie Šarapovovej v priebehu rokov upravovaný a rozširovaný, rustikálne interiéry domu s dreveným obložením stále pripomínajú svoje korene v polovici storočia. Najlepšie sa dá opísať ako elegantná chatka v lese, plná prirodzeného svetla vďaka veľkým skleneným stenám, ktoré stierajú hranice medzi interiérom a exteriérom. Slnečné svetlo preniká aj do vstupnej haly cez svetlíky na strope, ktorá sa spája s obývacou izbou vybavenou jedným z najväčších tehlových krbov, aké sme kedy videli.

Zdroj: VirTour Media

Otvorená kuchyňa, ktorá bola v posledných rokoch radikálne prepracovaná, ponúka špičkové spotrebiče a tenký ostrovček vytesaný z rustikálneho tvrdého dreva. K dispozícii je tiež kompletná vonkajšia kuchyňa na terase vybavená elegantnými nerezovými spotrebičmi.

Zdroj: VirTour Media

Medzi ďalšie zaujímavosti domu patrí hlavný apartmán vybavený krbom, nerezovou vaňou a miznúcimi stenami zo skla, ktoré poskytujú priamy prístup na krytú terasu s výhľadom na pôsobivý bazén v tvare plachty v tvare a oceán. Zo zadnej strany je tiež samostatne stojaci penzión s vlastnou plne vybavenou kuchyňou a obývacou izbou, ako aj zapusteným ohniskom na posedenie a garážou pre tri autá.

Čo dodať na záver? Nečudujeme sa, že tento romantický domček Mariu zaujal, veď „dôchodcovia“ z tenisového rebríčka ATP zjavne potrebujú veľa relaxovať.

Zdroj: VirTour Media

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: VirTour Media; Getty Images

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon