Predávate dom vhodný aj pre majiteľov domácich miláčikov? Takto ich zaujmete

Predávate dom vhodný aj pre majiteľov domácich miláčikov? Takto ich zaujmete

Ako vplývajú domáce zvieratá na svojich majiteľov pri kúpe domov a ako urobiť svoju nehnuteľnosť na predaj atraktívnou pre tých, ktorí majú radi zvieratá?

Viete, že mať nehnuteľnosť vhodnú pre domáce zvieratá môže byť vašou výhodou? Na dnešnom trhu s nehnuteľnosťami, kde približne 40 % domácností vlastní domáce zviera, môže cielenie na kupujúcich, ktorí milujú domáce zvieratá, výrazne zvýšiť vaše šance na úspešný predaj.

Zdroj: freepik

Ako funguje trh s nehnuteľnosťami pre domácich miláčikov?

Prvým krokom k efektívnemu marketingu vášho domu vhodného aj pre domáce zvieratá je pochopiť významný vplyv, ktorý majú domáce zvieratá na trh s nehnuteľnosťami. Podľa údajov Európskej komisie spoločenské zvieratá chová až 44 % domácností. Z nich 90 % tvoria psy alebo mačky. Väčšina majiteľov domácich zvierat považuje svoje zvieratá za súčasť rodiny. Toto citové puto sa premieta do ich rozhodovania o bývaní, pričom mnohí majitelia domácich zvierat odmietajú domovy, ktoré nevyhovujú potrebám ich chlpatých priateľov.

Ak chcete využiť trh s nehnuteľnosťami zameraný na domácich miláčikov, potrebujete zdôrazniť vlastnosti vašej nehnuteľnosti vhodné pre domácich miláčikov. Či už ide o plne oplotený dvor, blízkosť vymožeností pre domácich miláčikov, ako sú psie parky a chodníky či trasy vhodné na prechádzky, alebo pohodlné služby, ako sú veterinári a obchody s potrebami pre domácich miláčikov, ak vo vašej inzercii zdôrazníte tieto aspekty, prilákate kupujúcich milujúcich štvornohých priateľov, ktorým na pohodlí svojich zvierat záleží.

Zdroj: freepik

Pripravte váš domov na prehliadku

Ak chcete, aby váš domov vhodný pre domácich miláčikov počas prehliadok zažiaril, sústreďte sa na prípravu. Začnite hĺbkovým čistením domu, aby ste odstránili všetky pachy a alergény z domácich zvierat. Zvážte najatie profesionálov na čistenie kobercov a podláh a použite enzýmové čistiace prostriedky pre domáce zvieratá na odstránenie akýchkoľvek pretrvávajúcich pachov. Každodenné vysávanie pomôže odstrániť srsť a chlpy, čím zabezpečíte čisté a svieže prostredie pre potenciálnych kupujúcich.

Pomôžeme vám s predajom

Ďalej venujte pozornosť všetkým viditeľným známkam opotrebovania spôsobeného domácimi zvieratami. Opravte poškriabaný nábytok, poškodenú podlahu a roztrhané záclony v interiéri aj exteriéri vášho domu. Okrem toho zvážte opravu plotov a okenných sietí, aby ste zlepšili celkový vzhľad svojej nehnuteľnosti. Prezentovaním dobre udržiavaného domu vzbudíte v kupujúcich dôveru a zmiernite ich obavy z možných škôd spôsobených domácimi zvieratami.

Počas prehliadok je vhodné odstrániť veľké stopy po domácich miláčikoch, ako sú klietky, búdy a používané hračky. Tieto predmety zabaľte, aby ste vytvorili neutrálnejší priestor, ktorý si potenciálni kupujúci môžu predstaviť ako svoj vlastný. Naopak, ponechať môžete pekné misky na jedlo či vodu, aby ste vytvorili čistú a príjemnú atmosféru a zároveň ukázali svoju lásku k zvieratám.

Zdroj: frimufilms na Freepik

Ako realizovať prehliadku s domácimi zvieratami

Ak je to možné, pokúste sa počas prehliadok odstrániť z domu svojich domácich miláčikov. Tým sa minimalizuje rozptyľovanie a kupujúci sa môžu sústrediť na samotnú nehnuteľnosť. Ak vaši domáci miláčikovia musia zostať, prediskutujte s realitným agentom alebo členom rodiny, ktorý bude s vami, plán, ako minimalizovať ich prítomnosť počas prehliadok. Vyhraďte im priestor, v ktorom sa budú počas prehliadky zdržiavať alebo sa dohodnite na vhodnej interakcii s kupujúcimi.

Pri prítomnosti domácich zvierat počas prehliadok je tiež nevyhnutná jasná komunikácia. Informujte záujemcov o kúpu vašej nehnuteľnosti o prítomnosti domácich zvierat vopred. To umožní kupujúcim prispôsobiť svoje očakávania a zabezpečí hladký a pohodlný priebeh prehliadky pre všetkých zúčastnených.

Zdroj: freepik

Vytvorte emocionálne prepojenie

Majitelia domácich zvierat majú k sebe prirodzene bližšie, preto sa pri marketingu svojho domu nebojte ukázať lásku k domácim zvieratám. Ukážte osobné prvky, ako sú vaše fotografie s domácimi miláčikmi, pekná nová miska na vodu alebo nádoba so psími pochúťkami, aby ste vytvorili emocionálne spojenie s majiteľmi domácich miláčikov. Tieto malé detaily dokazujú, že váš domov je nielen priateľský k domácim zvieratám, ale aj miestom, kde si domácich miláčikov vážia a milujú ich.

Pri tvorbe inzerátov zvážte, či do nich nezahrniete príbehy alebo anekdoty, ktoré vyzdvihujú pozitívne skúsenosti, ktoré ste vy a vaši domáci miláčikovia vo vašom dome zažili. To môže pomôcť potenciálnym kupujúcim predstaviť si seba a svojich domácich miláčikov, ktorí si v tomto priestore užívajú rovnakú úroveň pohodlia a radosti.

Zdôraznite vymoženosti doma i v okolí

Ak ste vo svojom dome vykonali nejaké vylepšenia alebo rekonštrukcie vhodné pre domácich miláčikov, nezabudnite ich zdôrazniť vo svojej inzercii. Môže ísť napríklad o zabudované pelechy pre psov, dvierka pre psov, podlahové krytiny vhodné pre domácich miláčikov alebo možno máte dokonca špeciálnu umývaciu stanicu pre domácich miláčikov. Tieto prvky sú dôkazom, že sa snažíte vytvoriť pohodlné a komfortné životné prostredie pre ľudí aj ich miláčikov.

Okrem prezentácie vlastností vášho domu, ktoré sú vhodné pre domácich miláčikov, je dôležité vyzdvihnúť aj vybavenie pre domácich miláčikov vo vašom okolí. Spomeňte neďaleké psie parky, chodníky na prechádzky a reštaurácie alebo kaviarne, kam môžete ísť aj so svojim psíkom. Uveďte informácie o miestnych veterinároch, ošetrovateľoch a obchodoch s potrebami pre zvieratá. Stavte na to, že nepredávate len svoj dom, ale aj životný štýl, ktorý je s ním spojený, čím oslovíte majiteľov domácich zvierat, ktorí uprednostňujú pohodlie a dostupnosť pre svojich miláčikov.

Zdroj: lookstudio na Freepik

Využite služby profesionálov

Pri predaji domu vhodného pre domáce zvieratá môže byť výhodné spolupracovať s realitnými agentami, ktorí rozumejú jedinečným potrebám majiteľov domácich zvierat. Hľadajte agentov, ktorí poznajú štvrte vhodné pre domácich miláčikov, sú informovaní o vybavenosti a miestnych predpisoch týkajúcich sa domácich zvierat. Títo odborníci dokážu váš dom účinne ponúknuť kupujúcim, ktorí milujú domáce zvieratá a poskytnúť cenné poradenstvo počas celého procesu predaja. Poznáme takýchto profesionálov. Stačí vyplniť formulár a radi Vám pomôžeme.

Pomôžeme vám s predajom

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, freepik.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon