Využite jar na rýchlejší predaj domu

Využite jar na rýchlejší predaj domu

Inšpirujte sa tipmi, ktoré vám pomôžu prilákať potenciálnych kupujúcich a rýchlejšie predať váš dom v tomto období.

Plánujete predať svoju nehnuteľnosť v tomto období? Máte šťastie. Jar sa považuje za jedno z najlepších období na predaj bytu či domu vzhľadom na vyšší dopyt na trhu s nehnuteľnosťami a vôľu záujemcov o obhliadku nehnuteľnosti. Aby ste však túto príležitosť čo najlepšie využili, mali by ste svoj dom čo najlepšie pripraviť.

Zdroj: pvproductions na Freepik

Na prvom dojme záleží

Začnite tým, že sa zameriate na exteriér svojho domu. Postarajte sa o príjazdovú cestu a chodníky, vyčistite okná a vchodovým dverám doprajte nový náter. K vizuálnej príťažlivosti prispeje aj dobre udržiavaný trávnik, zastrihnuté kríky a farebné kvety. Zvážte investíciu do vonkajšieho osvetlenia, ktoré zvýrazní najlepšie vlastnosti vášho domu a vytvorí príjemnú atmosféru pre podvečerné prehliadky.

Nezabudnite ani na estetiku svojho vchodu. Čerstvý náter na verande, vyleštené číslo domu a štýlová poštová schránka určite spravia dobrý dojem. Okrem toho môžete pridať pekné ratanové sedenie či hojdačku alebo využiť jarné dekorácie na dverách, ako je napríklad štýlový veniec z jarných kvetov.

Ak predávate byt, príjemný a dobre udržiavaný vchod tiež zanechá na potenciálnych kupujúcich pozitívny dojem. Začnite tým, že tento priestor vyčistíte a pridáte sem niekoľko rastlín v kvetináčoch, aby ste vytvorili príjemnú atmosféru. Pred vstup do bytu môžete položiť novú uvítaciu rohož. Nezabudnite skontrolovať osvetlenie na chodbe a odstrániť z nej akékoľvek prípadné prekážky.  

Zdroj: HelloDavidPradoPerucha na Freepik

Základom je čistota

Jar sa spája s novým životom, renováciami a upratovaním. Hĺbkové čistenie a dôkladné upratovanie je základom, ak chcete vytvoriť príjemnú atmosféru a opticky vyladiť či zväčšiť priestor. Začnite tým, že upracete a vyčistíte každú miestnosť, odstránite nepotrebné predmety a usporiadate priestor tak, aby ste ukázali jeho plný potenciál. Hĺbkové čistenie celého domu vrátane kobercov, okien a ťažko prístupných miest vám výrazne pomôže pri prezentácii vašej nehnuteľnosti.

Pomôžeme vám s predajom

Ďalej je veľmi dôležité zvážiť aj drobné opravy, aby ste vyriešili všetky viditeľné problémy, ktoré by mohli odradiť potenciálnych kupujúcich. Môže to zahŕňať napríklad opravu tečúcich vodovodných batérií, opravu popraskanej farby, výmenu rozbitých obkladačiek a riešenie akýchkoľvek iných drobných problémov s údržbou. Pouvažujte tiež nad výmenou osvetlenia, modernizáciu zastaraného kovania na plote či nového náteru, aby váš dom pôsobil moderne a udržiavaným dojmom.

Zdroj: wirestock na Freepik

Využite potenciál jari

Pri predaji domu počas jarnej sezóny využite to, čo jar prirodzene ponúka. Zdôraznite jedinečné sezónne prvky, vďaka ktorým môže vaša nehnuteľnosť vyniknúť. Začnite tým, že vyzdvihnete prirodzenú krásu exteriéru, kvitnúce farebné kvety, čerstvo upravené trávniky a pučiace lístie stromov a kríkov. Tieto prvky môžu zvýšiť celkovú estetiku a vytvoriť vizuálne veľmi príťažlivé prostredie.

Zamerajte sa na vonkajšie sezónne prvky, ako sú terasy, predzáhradky alebo záhrady, ktoré si možno užívať v teplejšom počasí. Nainscenujte sem vonkajší nábytok, poukladajte farebné vankúše a nechajte vyniknúť rastlinám v kvetináčoch, aby ste ukázali ich potenciál na relax a zábavu. Vytvorením príťažlivých vonkajších priestorov ukážete záujemcom možnosti životného štýlu, ktoré vaša nehnuteľnosť ponúka počas jarných a letných mesiacov, čím zaujmete kupujúcich, ktorí hľadajú bývanie prelínajúce sa v interiéri aj exteriéri.

Ďalej môžete využiť aj prirodzené svetlo a čerstvý vzduch, ktorý preniká do interiéru vášho domu počas jarného obdobia. Roztiahnite závesy a okná, aby ste do interiéru vpustili prirodzené svetlo a vytvorili svetlú a vzdušnú atmosféru. Prirodzené svetlo doplňte strategicky umiestnenými lampami a svietidlami, ktoré vyžarujú jemnú, teplú žiaru, osvetľujú priestor a zvýrazňujú jarnú výzdobu. Zvýraznite všetky prvky, ktoré spájajú vnútorné priestory s vonkajším prostredím, ako sú veľké okná, sklenené dvere alebo plynulý prechod na terasu na dvore.

Zdroj: BiZkettE1 na Freepik

Zapôsobte na všetky zmysly

Začlenenie sezónnych vôní a farieb môže tiež zvýšiť príťažlivosť vášho domu. Do interiéru umiestnite vázy s čerstvými kvetmi alebo rastlinami v kvetináčoch, aby ste do priestoru vniesli nádych prirodzenej krásy a príjemnej vône. Zvýraznite interiér farbami a dekoráciami inšpirovanými jarou, aby ste vytvorili teplé a príjemné prostredie.

Dobre pôsobia svetlé a vzdušné tóny, ktoré evokujú sviežosť ročného obdobia. Jemné pastelové odtiene, ako sú bledozelená, svetlomodrá a ružová, vnášajú do priestoru pocit pokoja a obnovy. Tieto farby môžete využiť prostredníctvom akcentov, ako sú vankúše, umelecké diela alebo dekoratívne vázy. Nebojte sa ani kvetinových vzorov, botanických potlačí alebo motívov inšpirovaných prírodou do čalúnenia, závesov a dekoratívnych doplnkov.

Nakoniec zvážte osvieženie celkového interiéru výmenou ťažkých zimných textílií, ako sú koberce a závesy, za ľahšie a sviežejšie alternatívy. Vyberte si ľahké tkaniny, ako je ľan alebo bavlna, v neutrálnych tónoch, aby ste vytvorili otvorený a vzdušný pocit.

Zdroj: pvproductions na Freepik 

S predajom domu vám vieme pomôcť

Uvažujete o predaji nehnuteľnosti, ale neviete, kde začať? Sme tu pre vás, aby sme vám pomohli celý proces naštartovať a čo najviac vám to uľahčili. V prvom kroku budeme potrebovať pár základných údajov. Stačí vyplniť tento formulár:

Pomôžeme vám s predajom

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, freepik.com

 

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon