Veľa izieb nie je vždy výhodné: Architektka Lucia nám ponúkla oveľa lepšie riešenie

Veľa izieb nie je vždy výhodné: Architektka Lucia nám ponúkla oveľa lepšie riešenie

Opäť sa pohrala s dispozíciou domu.

Vlado Voštinár tento týždeň pocestoval aj s tímom relácie Nové bývanie do Skalice, kde sa stretol s mladou a sympatickou Aďkou, ktorá hľadala dom pre svojich rodičov. Na stretnutie tak trochu meškal, bol by predsa hriech, keby sa nezastavil po tradičný skalický trdelník, no Aďka mu to odpustila, veď mal pre ňu pripravené tri zaujímavé a jednu bonusovú ponuku. Najviac ju zaujala ponuka na kraji mesta, kde sa práve realizuje výstavba nových domov. „Lokalita je úplne super, je to okraj Skalice, som veľmi spokojná,“ skonštatovala, než uvidela samotný dom.

Veľa izieb nie je vždy výhodné: Architektka Lucia nám ponúkla oveľa lepšie riešenie

Keď však Aďka vkročila do domu, pocítila, že hlavne dispozícia novostavby môže mať pre jej rodičov viacero nevýhod. Nato sme ale do Skalice vzali aj našu architektku Luciu Ortutovú, ktorá mala prichystané pohotové riešenie: „Čo sa týka dispozície, je tento dom celkom v poriadku, ale má akurát menšie izby, takže som si dovolila namiesto zo štvorizbovej dispozície dovolila pripraviť trojizbovú, aby bol ten priestor komfortnejší. Keďže sa jedná o tvojich rodičov, asi budú potrebovať hosťovský priestor veľkorysejší.“

Ako bude vyzerať nová dispozícia domu? „V prvom rade som spojila izbu s kuchyňou, aby vznikla veľká spoločná miestnosť a pri tej akcii som zväčšila zádverie. Chýbal mi tam šatník. Kuchyňa sa premiestnila na druhú stranu do maličkej izby, ktorá zanikla,“ prezrádza Lucia. Tá sa pohrala aj so zariadením budúceho priestoru – základom sú zemité farby, ktoré len v doplnkoch ozvláštňuje lososová ružová a tyrkysová. Celú vizualizáciu nájdete vo videu.

Nezabudnite, že reláciu Nové bývanie môžete sledovať opäť v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

Zdroj: Nové bývanie 

Diskusia

Podobné články

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Predaj bytu do 5 rokov a výpočet dane z predaja nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti v osobnom vlastníctve sú súčasťou zdaniteľného majetku daňovníka. Nakladanie s nehnuteľným majetkom, ktoré prináša finančný zisk, podlieha plateniu dane. Daňová povinnosť vzniká pri predaji bytu. Daň z príjmu získaného predajom bytu musí zaplatiť každý predávajúci, ktorý podľa zákona nie je od tejto povinnosti oslobodený.

...
Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon