Prevedieme vás luxusným domom na strome

Prevedieme vás luxusným domom na strome

Guy Mallinson, londýnsky dizajnér a majiteľ, vás prevedie domom v korunách stromov. Nachádza sa v anglickom Dorsete a projektoval ho spolu s Keithom Brownlieom, uznávaným architektom mostov.  

Dom bol postavený ako miesto pre útek od rušného mestského života. Je kombináciou udržateľného remeselného spracovania a interiéru päťhviezdičkových hotelov. Nechýba tu sauna, medená vaňa, či otočný krb. Na terase je pec na pizzu, stromová sprcha, hojdacia sieť, vírivka a z domu sa dostanete po šmýkačke. Jednoducho sen.

Dom je postavený na pilótoch a stĺpoch, takže sa nejedná o domček na strome v pravom zmysle slova. Bol to ale zámer, stromy by nemuseli vydržať veľkú záťaž a samotnému Guyovi ide o ochranu lesa.

Na dome pracovalo dvadsať najlepších remeselníkov, vrátane troch Guyových detí. Celé dokončenie trvalo asi 5 mesiacov a jeho hodnota je približne 180 000 €. Guy organizuje semináre a kurzy kde učí ľudí pracovať s drevom tak, aby sa s ním zaobchádzalo hospodárne a myslelo sa na jeho obnoviteľnosť.

Domček sa dá prenajať na jednu alebo viac nocí. V romantickom lesnom prostredí sa už uskutočnilo niekoľko žiadostí o ruku. Pre hostí je otvorený od augusta 2016 a stále je rezervovaný na niekoľko mesiacov vopred.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, YouTube

Diskusia

Podobné články

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Ako sa počíta hypotéka a celkové náklady na úver

Hypotekárne úvery sú u nás najčastejším zdrojom financovania nehnuteľnosti. Účel hypoték ostáva aj po rokoch rovnaký, no ich výška a podmienky získania sa priebežne menia. Od vývoja na trhu a vašich finančných možností závisí, aký typ hypotéky je pre vás vhodný, akú výšku úveru vám banka schváli a na akú dobu zafixuje úrokové sadzby.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon