Reality celkom: 76 139 inzerátov

Úvery bez dokladovania príjmu


Ak neviete zdokladovať dostatočný príjem na splácanie hypotéky, môžete získať úver bez dokladovania príjmu. Pre banky je tento typ úveru rizikový a tomu faktu prispôsobujú aj ponúkané úroky. V jednotlivých bankách sa podmienky získania úveru bez dokladovania príjmu výrazne odlišujú.

Úroková sadzba býva spravidla vyššia ako pri úvere s dokladovaním príjmu. Výrazné obmedzenie je však vo výške úveru v pomere k hodnote zakladanej nehnuteľnosti. Štandardne môžete získať maximálne úver vo výške 40-70% z hodnoty nehnuteľnosti, ktorá bude slúžiť ako zabezpečenie na úvere.

Niektoré z bánk, ktoré poskytujú úver bez dokladovania príjmu overujú skutočnosť, či je klient zamestnaný, alebo či má aktívnu živnosť dopytom do sociálnej poisťovne. Preto je pri výbere banky potrebné brať do úvahy aj tieto skutočnosti.

V niektorých prípadoch môžete získať úver za štandardných podmienok aj bez dokladovania príjmu. Banky majú takzvaný zoznam vybraných povolaní. Sem patria napríklad advokáti, lekári, notári, súdny exekútori, atď.. Ak vykonávate profesiu, ktorá je vedená v tomto zozname a ste členom jednej z vybraných komôr, tak nemusíte príjem dokladovať. Obmedzená je iba výška úveru - najčastejšie do 200.000 Eur.

Vo väčšine prípadov máte k dispozícii viac možností. Dôležité je vybrať si tú pravú. Ak ste napríklad živnostník, kvôli optimalizovanému daňovému priznaniu môžete mať problém s dokladovaním príjmu. Aj v tejto situácii máte viacero možností. Jednou z nich je dokladovať pohyby na účte a na ich základe požiadať a čerpať úver so štandardnými podmienkami.

Špecialisti na online chate vám zodpovedia otázky a pomôžu pri výbere vhodnej alternatívy aj v prípade, že svoj príjem zdokladovať neviete.

 


V ktorej banke dostanete najlepšiu hypotéku? Zistiť