Reality celkom: 76 116 inzerátov

Chcem na úver kúpiť nehnuteľnosť v zahraničí, je to možné?


Vstupom Slovenska do Európskej únie a Schengenského priestoru sa rozšírili možnosti kúpy nehnuteľnosti v zahraničí. Vďaka výhodnej cene sú populárne najmä prihraničné oblasti Rakúska a Maďarska.

Ak máte záujem o nehnuteľnosť v zahraničí, niektoré banky Vám dokážu prostriedky na jej financovanie poskytnúť. Podmienkou však je, že úver bude zabezpečený nehnuteľnosťou nachádzajúcou sa na území SR. Existuje iba jedna banka, ktorá ako zabezpečenie akceptuje aj nehnuteľnosť nachádzajúcu sa v zahraničí (konkrétne iba v Rakúsku). Podmienky takýchto úverov nie sú odlišné od podmienok hypotekárneho úveru. Niektoré banky však obmedzujú percento /pomer/ hodnoty zabezpečenia proti výške hypotéky.

Nevýhodou úverov na nehnuteľnosť v zahraničí je fakt, že žiadateľ nemá možnosť využiť štátny príspevok pre mladých.

Ďalšou možnosťou, ako financovať nehnuteľnosť v zahraničí, je úver bez dokladovania účelu (tzv. Americká hypotéka). Pri tomto type úverov nedokladujete účel, ale úver musí byť zabezpečený tuzemskou nehnuteľnosťou. Americké hypotéky sú však charakteristické nevýhodnejšími úrokovými sadzbami. Obmedzená býva aj maximálna splatnosť úveru a LTV (pomer hodnoty zabezpečenia a výšky úveru).

Aj v tomto prípade máte k dispozícii viacero alternatív. Môžete sa o nich poradiť so špecialistami na hypo chate.

 


V ktorej banke dostanete najlepšiu hypotéku? Zistiť