Reality celkom: 76 142 inzerátov

Hypotéka bez dokladovania účelu použitia peňazí - Americká hypotéka


Potrebujete peniaze na kúpu nového auta, rekonštrukciu vašej nehnuteľnosti, alebo na úplne iný účel ako je nákup nového bývania? Vedeli ste, že môžete získať v bankách úver za výhodnejších podmienok ako pri drahom spotrebnom úvere? Ak máte k dispozícií nehnuteľnosť, ktorú môžete použiť ako zabezpečenie úveru, môžete využiť Americkú hypotéku.

Pri tomto type úveru je potrebné založiť skolaudovanú (postavenú) nehnuteľnosť určenú na bývanie, podobne ako pri klasickej hypotéke. Rozdiel je v tom, že peniaze ktoré Vám banka poskytne, môžete použiť na čokoľvek. Nehnuteľnosť, ktorú použijete ako zabezpečenie úveru nemusí byť vo vašom vlastníctve. Na zabezpečenie úveru Vám môže nehnuteľnosť požičať ktokoľvek. Štandardné úvery s dokladovaním účelu použitia peňazí bývajú lacnejšie, ale v porovnaním so spotrebným úverom je Americká hypotéka výrazne výhodnejšia.

Bezúčelový úver zabezpečený nehnuteľnosťou poskytujú všetky banky, avšak parametre sa môžu líšiť. Úver môžete získať vo výške 70-80% z hodnoty nehnuteľnosti a so splatnosťou 1 až 20 rokov. Tento typ úveru je možné v niektorých bankách získať aj bez dokladovania príjmu. Ako zabezpečenie Americkej hypotéky môžete použiť skolaudovaný byt alebo rodinný dom. Nemal by však byť v štádiu rekonštrukcie alebo údržby v takom rozsahu, že je na tento úkon potrebná ohlasovacia povinnosť, resp. stavebné povolenie.

Veľmi zjednodušene povedané, americká hypotéka je lacnejšia forma spotrebného úveru. Výhodou je možnosť získať viac peňazí na dlhšiu dobu splatnosti. Úrokové sadzby sú viac ako o polovicu nižšie. Tento model sa však neoplatí každému. Sú isté situácie, kedy je pre Vás výhodnejšia iná alternatíva.

Viac konkrétnych informácií Vám o americkej hypotéke zodpovedia špecialisti na hypo chate.

 


V ktorej banke dostanete najlepšiu hypotéku? Zistiť