Saudský princ predáva obrovský komplex s 39 kúpeľňami v Beverly Parku

Saudský princ predáva obrovský komplex s 39 kúpeľňami v Beverly Parku

Princ Turki bin Nasser bin Abdulaziz Alsaud po niekoľkých mesiacoch špekulovania konečne dal na predaj komplex usadlostí v Los Angeles za 40 miliónov dolárov. Má obytnú plochu 4 000 m2, je nabitý mramorom a zlatom, je však zrelý na rekonštrukciu.

Zdroj: Redfin

Majetok princa zo Saudskej Arábie leží v prestížnej lokalite, luxusnej bránovej komunite Beverly Park s tromi vchodmi stráženými 24/7. Táto štvrť bola založená koncom 80-tych rokov a dodnes je známa hlavne zbierkou mimoriadne veľkých domov. Najmenší dom v komunite meria asi 750 m2 a najväčší príbytok môže mať aj cez 2 800 m2. Nie je žiadnym tajomstvom, že najmenej štyri z „oversize“ domov v Beverly Parku sú vo vlastníctve rôznych členov saudskej kráľovskej rodiny.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Z týchto štyroch je majetok princa Turkiho najväčší. Pozemok má rozlohu asi 2 hektáre a jeho dve parcely tvoria dve samostatné sídla plus detašované ubytovacie priestory. Podľa záznamov má táto realitná atrakcia obytný priestor s rozlohou asi 4 000 metrov, 22 spální a neskutočných 39 kúpeľní.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Kráľovská rodina Alsaudovcov vlastnila túto pôdu od začiatku 90-tych rokov minulého storočia a podľa daňových dokladov si postavila terajšie obydlia na mieru v roku 1995. Fotografie však naznačujú, že princ Turki a jeho kráľovský sprievod sú z priestorov dávno preč, nehnuteľnosť s vysokými nákladmi na údržbu sa zdá byť v podstate prázdna, ostalo len niekoľko kusov nábytku. Na prvý pohľad by celému pozemku prospela dôkladná obnova. Interiéry domu sú síce nepopierateľne luxusné, ale štýl dekorácií vyšiel z módy a záhrady vyzerajú trochu ošumelé.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Hlavný dom v stredomorskom štýle sa rozkladá na ploche 2 400 m2 so 14 spálňami a 22 kúpeľňami a ponúka rozsiahle parkovisko pre hostí a pripojenú garáž pre štyri autá. Dvojité dvere sa otvárajú do veľkej vstupnej galérie s dvojitými schodiskami a všade sú celé áry akrylového mramoru a zlata. Obrovská spoločenská miestnosť ponúka útulný krb, parketové drevené podlahy a francúzske dvere vedúce do lodžie. Podobne veľká, ale žalostne zastaraná rodinná izba má priestor pre všetkých sedem dospelých detí princa Turkiho a ich partnerov. K dispozícii je tiež jedáleň s kapacitou 35 miest na sedenie a hlavný apartmán 370 m2 s dvoma šatňami, dvojitými kúpeľňami a spálňou takou obrovskou, že sa prakticky kvalifikuje ako komerčný skladový priestor.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Hosťovský dom s rozlohou 1 300 metrov štvorcových je vyhotovený v štýle hlavnej budovy s podobným zariadením a povrchovou úpravou. K penziónu prilieha objekt podobný veži s rozlohou 280 m2 pre zamestnancov, medzi budovami je priestor pre viac automobilov. Záznamy o nehnuteľnostiach hovoria, že samotný penzión a budova zamestnancov majú 8 spální a 17 kúpeľní.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Sídlo princa Turkiho umiestnené na vrchole kopca je v skutočnosti jednou z mála nehnuteľností v Beverly Parku, ktoré majú jasný výhľad na panorámu L.A. a dokonca aj na Tichý oceán. V hlavnom dome sa nachádza aj veľký bazén s nekonečným okrajom a dostatočný priestor na terasu s množstvom slnečníkov. Medzi najbližších susedov Jeho kráľovskej výsosti patrí špička hollywoodskych celebrít. Eddie Murphy, Rod Stewart, Denzel Washington, Sylvester Stallone a Mark Wahlberg sú v dosahu na susedský pokec.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Princ má pravdepodobne v súčasnosti iné starosti. V roku 2017 bol jedným z mnohých saudskoarabských členov kráľovskej rodiny zatknutých za obvinenia z korupcie v Rijáde. Zdá sa však, že táto záležitosť už bola vyriešená. Ako kvalifikovaný stíhací pilot a obchodník so zbraňami pokračuje v udržiavaní medzinárodného portfólia nehnuteľností vrátane bohatých sídiel v Rijáde, Barcelone a Londýne a stále je považovaný za jedného z najbohatších mužov v Saudskej Arábii a arabskom svete.

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Redfin, Hilton & Hyland

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon