Bývanie v centre mesta: Ako skĺbiť výhody centra, parkovanie a primeranú cenu?

Bývanie v centre mesta: Ako skĺbiť výhody centra, parkovanie a primeranú cenu?

Štáb obľúbenej relácie Nové bývanie s moderátorom Vladom Voštinárom si nasledujúci diel užil v centre mesta Trnava, vzdialeného od Bratislavy len 50 kilometrov. Jeho dominantou je krásne Trojičné námestie a všetky dnešné ponuky sa nachádzajú priamo v historickom centre. Preto sa dá očakávať, že ceny nehnuteľností budú o niečo vyššie, než v okrajových oblastiach či okolitých dedinkách.

Sympatická Janka pochádza z Ostravy a do Trnavy ju priviedla láska. S priateľom hľadajú spoločné bývanie a ich kritériá sú jasné: hľadá byt v centre mesta, trojizbový až štvorizbový, aby ju mohli prísť navštíviť jej už dospelí synovia z Čiech. Ďalším kritériom je parkovacie miesto, terasa alebo balkón a rozpočet cca 220 tisíc eur.

Zdroj: Nové bývanie

Prvý sa nachádza na Vajanského ulici. Lokalita je krásna a tichučká, susediaca so starobylými mestskými hradbami. Trojizbový, kompletne zrekonštruovaný byt v atypickom štýle je od centra minútu pešo. Bytovka je síce staršia, no kvalitná, murovaná, revitalizovaná a zateplená. Dispozične pozostáva z kuchyne, obývačky, pracovne a spálne. Disponuje priestrannou loggiou s pekným výhľadom na hradby a aj parkovacím miestom a dokonca aj pivnicou. Cena 195 tisíc eur je pre Janku veľmi priaznivá. S Patríciou Jariabkovou z Kancelárie riešime bývanie, ktorá sa snažila prvú ponuku zosumarizovať celkom nestranne, sa zhodli, že jedinou nevýhodou je staršia kuchyňa, ktorú bude potrebné kompletne prerobiť a investovať do nej.

Zdroj: Nové bývanie

Lokalitu bytu čísla dva na Hornopotočnej ulici moderátor Vlado Voštinár, ktorý je rodeným Trnavčanom, uvedie ako „Malý Paríž“. Bytový dom postavili Francúzi, ktorí si pri príležitosti výstavby projektu novej automobilky postavili rovno aj byty podľa svojho gusta, v ktorých bývali. Byt disponuje parkovacím miestom v podzemnej garáži. Moderný byt s rozlohou 62 metrov štvorcových má prepojenú obývačku s kuchyňou, menšiu izbu, spálňu a tiež terasu. Janka oceňuje najmä malú, no dizajnovo pre ňu ideálnu kuchyňu v talianskom štýle. Náklady na byt vzhľadom na vykurovanie horúcovodom sú rovnako veľmi prijateľné a nižšie než v predošlej nehnuteľnosti. Cena nehnuteľnosti je 223 tisíc eur, čo je tesne nad limitom Jankinho rozpočtu.

Zdroj: Nové bývanie

Tretí byt sa nachádza na Paulínskej ulici v blízkosti známeho obchodného domu v absolútnom centre mesta, čiže v jeho rušnejšej časti. Je priestranný s rozlohou 100 metrov štvorcových, avšak starší. Ponúka staromestské bývanie a vysoké stropy. Vďaka našej architektke Silvii Brna a jej vizualizácii si bude môcť pani Janka predstaviť aj možnosti potrebnej rekonštrukcie interiéru. Nemá vlastné parkovanie, avšak domáci môžu parkovať na rezidenčnú kartu za poplatok 1 euro na rok. Bytový dom má tri poschodia a majiteľ uvažuje o rekonštrukcii fasády. Cena nehnuteľnosti je 215 tisíc eur, čo Janka považuje ešte stále za prijateľné.

Zdroj: Nové bývanie

Vlado Voštinár prekvapí pani Janku ešte bonusovou ponukou. Tá súhlasí aj napriek tomu, že nehnuteľnosť sa nachádza mimo Trnavy a nejde o byt, ale o dom na kľúč. Nachádza sa v Dolnej Krupej v časti Potôčky – okrajovej lokalite mesta Trnava. Vzorový dom sa nachádza na päť árovom pozemku, jeho úžitková plocha je 94 metrov štvorcových. V ponuke je jeho murovaná alebo montovaná verzia. Cena domu v štandarde bez kuchynskej linky 197 tisíc eur.

Zdroj: Nové bývanie

Ktorá ponuka pani Janku zaujala? Tak to sa dozviete v ďalšej časti obľúbenej relácie Nové bývanie už v nedeľu na JOJke.

 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon