Aj vy môžete pomôcť ľuďom bez domova, aby sa bezdomovectvo nestalo ich novou realitou

Aj vy môžete pomôcť ľuďom bez domova, aby sa bezdomovectvo nestalo ich novou realitou

Čím dlhšie prebýva človek na ulici, tým viac sa znižujú jeho šance vrátiť sa do bežného života. Mimovládna organizácia OZ Vagus dlhodobo a profesionálne pomáha ľuďom bez domova, realitná kancelária Arvin & Benet sa ich rozhodla podporiť a to isté môžete urobiť teraz aj vy, pozrite sa, ako.

Zdroj: Arvin & Benet

V ideálnom svete by každý mal mať svoj krásny a útulný domov, ale všetci vieme, že realita vyzerá inak. Mnoho ľudí svoj domov stratí a čím dlhšie sú na ulici, tým viac strácajú pracovné a sociálne návyky, zhoršuje sa ich zdravotný stav, hrozí im pouličné násilie. Ich desivú realitu sa pokúša verejnosti znázorniť OZ Vagus a Arvin & Benet vo svojom videu. Tejto situácii však vieme zabrániť.

Zdroj: Arvin & Benet

„Milujeme predávať a prenajímať nehnuteľnosti ľuďom, ktorí si vedia bývanie zabezpečiť sami. Chceli by sme však aj pomôcť vrátiť dôstojnosť ľuďom, ktorí o svoj domov prišli. Nedokážeme úplne vyriešiť všetky ich problémy, ale môžeme im pomôcť lepšie uchopiť šancu opäť sa zaradiť,“ hovorí Vladimír Boháč, majiteľ realitnej kancelárie Arvin & Benet. Ako ďalej dodáva, každý môže pomôcť finančným príspevkom, ale vo Vaguse sa potešia aj iným formám pomoci.

Zdroj: Arvin & Benet

V hlavnom meste žije cca 4500 ľudí bez domova. Existujúce služby dokážu pokryť 10 % z tejto skupiny. Ľuďmi bez domova sú opustení seniori a seniorky, týrané ženy, odchovanci z detských domovov, ľudia s duševnými poruchami, ľudia užívajúci návykové látky. „Našou prácou je ukončovanie bezdomovectva. Poskytujeme čo najkvalitnejšie služby pre čo najviac ľudí bez domova v Bratislave,“ vysvetľuje Klára Bernátová z OZ Vagus. Ich systém pomoci predstavujú tri programy. Terénna sociálna práca je základnou pomocou ľuďom na ulici a ich napojenie na ďalšie sociálne služby v meste. Nízkoprahové denné centrum Domec ponúka možnosť získať teplý obed, využiť sprchy, ošetrovňu a odborné sociálne poradenstvo. Integračný program je zas dlhodobou podporou pri riešení problémov, ktoré vyústili do bezdomovectva, teda pomoc pri nájdení a udržaní si práce a bývania. Súčasťou je jedinečný projekt bývania Housing Cverna.

Zdroj: OZ Vagus

Ako môžete s OZ Vagus podať pomocnú ruku ľuďom na ceste z ulice? Možností je niekoľko a môžu sa zapojiť jednotlivci, ale aj firmy. V rámci dobrovoľníckych aktivít môžete pomôcť s upratovaním šatníka či dvora, s vydávaním čistého oblečenia, pečením a varením v Domci. V spolupráci s OZ Vagus môžete zorganizovať aj materiálnu zbierku, charitatívny beh, dražbu alebo ponúknuť pro bono spoluprácu lekárov, právničiek, grafikov, fotografiek a ďalších odborníkov a odborníčok. „Každé partnerstvo si nesmierne vážime a nastavujeme ho tak, aby bolo prospešné pre obe strany,“ dodáva Klára Bernátová.

Zdroj: Arvin & Benet, OZ Vagus

Zdroj foto: Arvin & Benet

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon