Novoročná party podľa Bridget Jonesovej: zimná idyla sa natáčala v lete

Novoročná party podľa Bridget Jonesovej: zimná idyla sa natáčala v lete

Hlavná hrdinka filmu Denník Bridget Jonesovej síce navštevovala „novoročné morčacie karí“ u svojej mamy s veľkou nevôľou, no vždy sa na ňom objavili osudové zvraty a tiež čarovné zasnežené scenérie romantickej anglickej dedinky Snowshill.

Zdroj: Universal Pictures

Kultové scény vo filme Denník Bridget Jonesovej sa odohrávajú v čase zimných sviatkov. Mnohí ho berú ako vianočný film, keďže na sviatočnú symboliku navádza mnoho detailov. Slávny film z roku 2001 začína na Nový rok na tradičnej party Bridgetinej mamy s morčacím karí. Na tomto večierku sa Bridget (Renée Zellweger) zoznámi s pánom Darcym (Colin Firth) v nezabudnuteľnom vianočnom pulóvri so sobom, ktorý je rovnako trápny, ako jej "kobercový" kostým, ktorý ju matka núti nosiť, aby si "našla priateľa".

Zdroj: Universal Pictures

Veľkú časť čarovnej atmosféry filmu však vytvárajú zábery zasnežených ulíc. Miesto, kde sa príbeh začína i končí, je pre stvárnenie zimnej krajiny zázrakov ako stvorené. Už jeho názov vyzerá, ako by bolo vymyslené pre vianočnú rozprávku - Snowshill. Rozkošné maličké mestečko skutočne existuje, leží v malebnom kraji Cotswolds, asi 2 hodiny cesty od Londýna.

Zdroj: Darryl Howe / Shutterstock

Je to pôvabné miesto lemované rozprávkovými domčekmi, ktoré obýva asi 200 obyvateľov. Obklopujú ho kopce a ponúka nádherný výhľad na údolie Severn Vale. Pýši sa aj nádhernou krčmou Snowshill Arms z 15. storočia, v ktorej sa podáva poctivé tradičné menu. Na dom Bridgetiných rodičov pri natáčaní použili dom miestneho obyvateľa. Snowshill má aj očarujúcu dedinskú zeleň, ktorú vo filme prekrýva sneh. Scény z filmu Denník Bridget Jonesovej sa však v mestečku natáčali počas leta. Štáb preto musel ostrihať kvety z rastlín, okolité domy pokryl vianočnými svetlami a okolie zaplnil umelým snehom. Miestni však vravia, že v reálnom živote tu sneží najviac v celom kraji.

Zdroj: AndyRoland / Getty Images

Romantické zimné chvíle však Bridget zažíva aj v Londýne s priateľmi a s Markom Darcym. Jej byt sa nachádza v londýnskej štvrti Borough Market, nad pubom The Globe Tavern. Po výstavbe viaduktu Borough Viaduct sa tam zdvojnásobil počet železničných koľají a tak nový viadukt vedie popri hornom poschodí budovy The Globe, zakrýva výhľad a zanecháva krčmu v šere. To pre nás dodáva šmrnc Bridgetinmu originálnemu mestskému bývaniu, v reále to však asi nie je veľmi komfortné.

Zdroj: Mike OBrien / Alamy Stock Photo

Nevyliečiteľné romantičky by si možno chceli pripomenúť  ten nádherný okamih na snehu, keď Bridget získa nielen nový denník, ale aj muža svojich snov a vybehne za ním na ulicu. Keďže je len v nohavičkách, vonku sneží a na obrazovke to trvá asi tri sekundy, dalo by sa predpokladať, že vzrušujúca finálna scéna sa odohráva za rohom. Ale neodohráva. Miesto, kde sa Bridget a Mark na záver pobozkajú, je Royal Exchange Buildings, Cornhill, teda niečo vyše kilometra. To musel byť poriadny šprint.

Zdroj: Publicity Picture

Zdroj: mylondon.news, rd.com, movie-location.com

Zdroj foto: Universal Pictures, Darryl Howe / Shutterstock, AndyRoland / Getty Images, Mike OBrien / Alamy Stock Photo, Publicity Pictures

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon