Zabývaný dom, holodom, radová zástavba, ekodom. V Novom bývaní poradíme, ako si vybrať

Zabývaný dom, holodom, radová zástavba, ekodom. V Novom bývaní poradíme, ako si vybrať

V nedeľu podvečer sa s kamerou Nového bývania vyberieme do rodného mesta Vlada Voštinára, do Trnavy. Manželia Martina a Martin však plánujú toto bývalé kráľovské mesto opustiť a nájsť si domček v okolí s dobrou dostupnosťou do Trnavy, aby tam deti mohli chodiť do školy a manželka do práce. Nechcú nič veľké, stačia štyri izby, aby mali detské izby, pracovňu a malý dvorček na výbeh pre deti. Ich rozpočet je 320-tisíc eur.

Dom v Špačinciach je dostatočne veľký, moderný, zabývaný a poteší štedrým priestorom v interiéri. Má 17 rokov, a tak je záhrada už pekne odrastená a poskytuje budúcim majiteľom dostatok súkromia na pozemku aj na terase. Zdá sa im zbytočne veľký, ale zmestia sa do rozpočtu a môžu sa hneď nasťahovať.

Zdroj: Nové bývanie

Nový, montovaný nízkoenergetický dom vo Zvončíne je zatiaľ bez infraštruktúry a v štádiu holodomu. Štýlové dokončenie interiéru navrhla architektka Silvia Brna a veľmi manželom ulahodila. Keby bola cena, za ktorú ho ponúkajú v štádiu štandardu nie je nad čím váhať, ale takto ho treba ešte dokončiť, zariadiť, upraviť pozemok. To by sa však už nezmestili do rozpočtu, čo im bolo veľmi ľúto. 

Zdroj: Nové bývanie

Ponuka vo Vlčkovciach, v radovej zástavbe má asi najväčšie mínus v blízkej diaľnici, ktorú nepomôže úplne odhlučniť ani protihluková stena. Domy sú samostatne odizolované, záhradka aj s terasou majú príjemnú rozlohu na relax aj iné aktivity, ale je tam málo súkromia. Radová zástavba nie je síce ich prvou voľbou, ale cena domu, ktorý je čiastočne zariadený ich veľmi zaujala.

Zdroj: Nové bývanie 

Bonusová ponuka sa nachádza na okraji obce Bučany. V ponuke je pozemok v tvare nepravidelného lichobežníka, o veľkosti 650 m² s vybaveným stavebným povolením, pripojením na  vodu, elektrinu, bez kanalizácie, ale s možnosťou dotiahnuť plyn. Vhodnosť pozemku na výstavbu rodinného domu im priamo na mieste zhodnotil odborník. Na záver ich Vlado Voštinár zobral ešte do vzorového ekodomu, ktorý by im mohla postaviť firma na kľúč. Z ich ponuky si môžu vybrať typ, aký by im vyhovoval a mali by ho do polroka postavený. 

Zdroj: Nové bývanie

Vybrať v tejto relácii najlepšiu ponuku nebolo jednoduché ani pre Patríciu Jarjabkovú z realitnej kancelárie Riešime bývanie. Ona osobne by dala prednosť ekodomu a ak sa podarí skĺbiť cena pozemku, s cenou domu, môže to byť príjemná výzva. Avšak pre manželov by odporučila prvú ponuku. Nemuseli by začínať stavať od začiatku, čo chce veľa trpezlivosti a odhodlania. Určite by im bolo pohodlnejšie sa s rodinkou len nasťahovať a bývať. 

Zdroj: Nové bývanie

Ak aj vy hľadáte vhodný dom a riešite, aký typ by to mal byť, nevynechajte v nedeľu Nové bývanie na JOJke. Odborníci z oblasti realitného trhu vám poradia na čo sa zamerať pri hľadaní a realizácii vášho sna. 

 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon