Spoločný domov - základ pre budúci spoločný život

Spoločný domov - základ pre budúci spoločný život

Alexandra a Filip, mladý pár, ktorý by si by chcel nájsť prvé spoločné bývanie. Trojizbový rodinný dom v okolí Dunajskej Stredy. Obaja bývajú zatiaľ s rodičmi, chcú sa vziať, plánujú rodinu a chceli by, aby ich deti vyrastali v dome. Rozhodli sa pre maximálnu vzdialenosť 15 kilometrov od Dunajskej Stredy. Filip tam podniká a Alexandra dochádza do práce do Bratislavy. V okolí by mala byť škôlka, škola, ideálne aj v blízkosti vlaková alebo autobusová stanica. Rozpočet majú 175-tisíc eur, čo nie je veľa, ale veria, že sa tímu Nového bývania podarí nájsť im vysnívané bývanie.

V Dunajskom Klátove je na predaj trojizbová novostavba v štandarde, ktorá je súčasťou dvojdomu s menším pozemkom a terasou. Slušný interiérový štandard nevyváži chýbajúce inžinierske siete, dom je napojený len na elektrinu.

Zdroj: Nové bývanie

Len pár mesiacov skolaudovaná novostavba je v obci Dolný Bar. Dvojpodlažný štvorizbový dom s prípravou na garáž je v novovybudovanej časti obce, ktorá má dobrú občiansku vybavenosť. Predáva sa v štandarde s menším pozemkom a terasou nielen na prízemí, ale aj na poschodí. Benefitom je grafický návrh od architektky Silvie Brna, ktorá nemenila dispozíciu, len odborne ukázala, ako moderne a účelne sa dá dom zariadiť. 

Zdroj: Nové bývanie

Starší zrekonštruovaný dom s upravenou záhradou na veľkom pozemku stojí v obci Vrakúň. Rodinný dom je trojizbový, je súčasťou dvojdomu, ale má nízke stropy. Určite by bolo treba časom spraviť rekonštrukciu. Pozemok je výnimočný tým, že má výstup do lesa a nachádza sa tam aj ďalšia stavba, ktorú by mohli časom prerobiť a zväčšiť výmeru. 

Zdroj: Nové bývanie

Saška a Filip majú aj vlastný pozemok, a tak im možno sadne bonus od Vlada Voštinára. Ten im ponúka možnosť postaviť si nízkonákladový trojizbový dom na mieru a zmestili by sa do rozpočtu. Prezentovať sa bude vzorový dom, ale k dispozícii sú na výber viaceré typy. Treba však počítať s tým, že sa nebudú sťahovať hneď, ale zasa budú bývať podľa svojich predstáv. 

Zdroj: Nové bývanie

Prezident národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska, Ján Palenčár, má pre divákov ako vždy dobrú realitnú radu na záver Nového bývania: „Mladým ľuďom, ktorí si plánujú založiť rodinu a hľadajú si rodinný dom, by som chcel poradiť, aby sa pozreli po ponuke minimálne štvorizbových domov. Medzi troj a štvorizbovým domom nie je vo výmere veľký rozdiel, ale chýbajúca izba v budúcnosti môže byť pre rodinu veľký problém.“ 

Nové bývanie vysielame každú nedeľu o 17:50 na JOJke. 

 

PR článok

Zdroj (text/foto): Nové bývanie

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon