3D dom za cenu auta

3D dom za cenu auta

Nové bývanie za niekoľko tisíc je snom miliónov ľudí po celom svete. Splniť im ho chce jedna z japonských spoločností, ktorá pracuje na realizácii lacných 3D domov. Najnovší model ponúka za cenu porovnateľnú s cenou kvalitnejšieho auta.

Nový 3D dom za 34 000 USD

Japonská spoločnosť Serendix predstavila prvý cenovo dostupný model 3D domu v minulom roku. V marci 2022 zrealizovala prvý guľový 3D dom Serendix10 za menej ako 24 hodín. Po príbytku za necelé 3 mil. jenov (viac ako 25 000 USD) prichádza s ďalším modelom, ktorý je opäť prezentovaný ako dom za cenu auta. Záujemcovia o nový typ 3D príbytku od japonskej spoločnosti zaplatia za Serendix50 v prepočte 34 000 USD.Zdroj: serendix.jp

Dom (nielen) pre staršie páry

Serendix50 je v porovnaní so svojím predchodcom o niečo väčší. Od modelu Serendix10 ho odlišuje aj viacuholníkový tvar. Podobne ako domy z minuloročnej edície, aj nový model bol navrhnutý ako šetrný voči životnému prostrediu. S výmerou necelých 50 m2 má byť vhodnou voľbou nového bývania pre staršie partnerské páry, ktorým stačí priemerný štandard a menší obývateľný priestor. Dom môžu využívať aj jednotlivci a menej početné mladé rodiny.Zdroj: groovyjapan.com

Realizácia domu za 44 hodín

Väčšia výmera a zložitejší tvar domu predĺžila čas jeho celkovej realizácie. Kým Serendix10 bol hotový za 23 hodín a 12 minút, na 3D tlač modelu Seredix50 boli potrebné takmer 4 dni. V spolupráci s päticou ďalších firiem, ktoré mali na starosti jednotlivé projektové či stavebné práce, bol vytlačený za 44 hodín a 30 minút. V rámci úvodnej série sa do predaja dostalo 6 domov s cenou 34 000 USD, čo je približne o 90 % menej ako cena priemerného japonského domu.Zdroj: serendix.jp

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj foto: serendix.jp, groovyjapan.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon