Blízko Dunaja sa plánuje luxusný butikový projekt

Blízko Dunaja sa plánuje luxusný butikový projekt

Novú polyfunkčnú štvrť Eurovea City, ktorej výstavba od základu premenila charakter pôvodne priemyselnej oblasti Bratislavy, doplní nová súčasť. Developer celku J&T Real Estate (JTRE) plánuje už čoskoro rozbehnúť stavebné práce na projekte s menom Ganz House. Jeho štýlová obálka má obsiahnuť pestrý lokalitný program naladený pomerne exkluzívnym smerom. Zahrnuté sú aj trendy butikové kancelárie.

Spoločnosť JTRE získala pre Ganz House stavebné povolenie a realizáciu plánuje odštartovať hneď začiatkom budúceho roka.

„Po vyše troch rokoch stavebných prác je pokračovanie multifunkčného komplexu Eurovea vo finále a my pokračujeme plynulo ďalej s butikovým projektom Ganz House. Výstavbu odštartujeme začiatkom budúceho roka. Vzhľadom na veľký záujem o bývanie v prvom slovenskom mrakodrape Eurovea Tower a v rezidenciách Riverside na nábreží sme presvedčení, že aj Ganz House je pre klientov rovnako atraktívny. Nielen vďaka prémiovej lokalite či kvalite projektu, ale aj vzhľadom na naše 27-ročné skúsenosti na trhu a množstvo úspešne dokončených projektov,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.

Ganz_HouseGanz House; Zdroj: JTRE

 

Atraktívna lokalita

Tzv. butikový projekt vyrastie v štvrti Eurovea City umiestnenej vo výhodnej nábrežnej polohe pri historickom centre a zadefinuje ďalší úsek Pribinovej ulice, ktorá sa formuje tiež vďaka pokračovaniu komplexu Eurovea. Jeho 2. etapa totiž priniesla nielen rozšírenie nákupného centra, ale prirodzene i nové verejné priestory. Spracované boli podľa koncepcie známej architektky a urbanistky Beth Galí a zahŕňajú napríklad nových 400 metrov promenády. Developer sa aj týmto spôsobom snaží Pribinovu ulicu transformovať na moderný mestský bulvár. 

V súvislosti s lokalitou Pavel Pelikán dopĺňa: „Staviame komplexné mestské štvrte, ktoré obyvateľom a návštevníkom prinášajú spojenie bývania, práce, oddychu a rôznorodého užívania voľného času, vďaka čomu žijú 24 hodín denne. V Ganz House, ktorý je uprostred diania novej nábrežnej štvrte Eurovea City, naplno zažijete mestskú atmosféru so všetkými výhodami bývania v centre mesta.“ 

 

Atraktívne priestory

Ganz House sa teda osádza do pomerne atraktívneho susedstva na nábreží Dunaja s výborným výberom pohodlne dostupnej vybavenosti. Na prémiový charakter lokality sa developer snaží náležito reagovať, a to nielen prostredníctvom zaistenia dobrej architektonickej úrovne exteriéru. Prívlastok butikový prezrádza ambície priniesť exkluzívny zážitok aj vo vnútorných priestoroch. V obdobne koncipovaných projektoch oslovuje dotiahnutý dizajn, zvyčajne sa využívajú luxusné materiály a zariaďovacie prvky, plus dôležité je samozrejme kvalitné vyhotovenie. Užívateľom sú navyše k dispozícií nadštandardné služby a vybavenie. 


Projekt bol tentokrát zverený skúsenému ateliéru Compass Architekti a jeho podobu do veľkej miery určil tvar pozemku. Vo výsledku sa v novovznikajúcej stavebnej štruktúre presadí pomerne dynamicky pôsobiaca hmota s výrazným, ostrým nárožím.

Ganz_HouseGanz House; Zdroj: JTRE

 

Pestrá skladba funkcií

Časť vyčlenená na bývanie pokrýva 58 bytov a 8 apartmánov rozložených na 8 podlažiach, navrhnuté boli jednotky s rôznymi veľkosťami, ktoré majú byť odovzdávané vo vysokom štandarde. Na najvyšších poschodiach budú osadené viacizbové byty s priestrannými terasami. Administratívna časť na 9 podlažiach zahŕňa 10 000 m² spomínaných butikových kancelárií s vlastnými terasami, ktoré by mali podľa JTRE fungovať v súlade s princípmi environmentálnej a spoločenskej zodpovednosti (ESG). Lokalitný program zároveň počíta s výmerou 1 800 m² pre retail a 200 parkovacími miestami s nabíjacími stanicami elektromobilov i cyklistickým zázemím v podzemnej garáži.

Inšpirácia minulosťou

Inšpiráciou pre názov projektu sa stala značka prvých bratislavských električiek firmy Ganz Budapest. V tejto, originálne priemyselnej, oblasti pred storočím premávali, pričom blízko miesta realizácie sa nachádzala aj Centrála pouličnej elektrickej dráhy. Začiatok stavebných aktivít na projekte Ganz House je ohlásený na začiatok budúceho roku, v úvode prebehnú prípravné práce spojené so zabezpečením stavebnej jamy. Ukončenie výstavby pripadá na prvú polovicu roku 2026.

Získajte lepší prehľad o výstavbe a pozrite si všetky aktuálne developerské projekty zobrazené na mape https://www.nehnutelnosti.sk/developerske-projekty-a-novostavby

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Podunajské Biskupice v Bratislave sa nepýšia práve bezchybnou povesťou, no nová výstavba ich rozhodne neobchádza. Obraz mestskej časti poupravujú viaceré developerské projekty, ktoré lákajú novým bývaním na pomerne slušnej úrovni. Do miestnej ponuky s nehnuteľnosťami pridávajú Sympatia Group a LeiLa, s.r.o. súbor Laurin dvor. Klientov môže okrem pestrej zostavy bytov, a to štartovacích i rodinných, osloviť komfort neštandardne vybaveného areálu s...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon