Ľubovnianske múzeum vlani navštívilo viac ako 200 000 ľudí

Ľubovnianske múzeum vlani navštívilo viac ako 200 000 ľudí

Ľubovniansky hrad a skanzen pod ním má za sebou ďalší úspešný rok. Postarala sa o to návštevnosť, ktorá sa v porovnaní s rokom 2022 citeľne zvýšila. V roku 2023 prekročila hranicu 200 000 návštevníkov a zaznamenala jeden z najlepších výsledkov od otvorenia múzea.

Najviac návštevníkov prišlo počas letnej sezóny

Návštevnosť expozícií Ľubovnianskeho múzea medziročne vzrástla o 10 %. Ľubovniansky hrad a skanzen bol turistami najviac vyhľadávaný už tradične počas hlavnej sezóny, ktorá trvá od apríla do septembra. Najviac turistov zavítalo na jeden z najnavštevovanejších slovenských hradov a do skanzenu s viac ako 20 objektmi spišskej ľudovej architektúry v priebehu letných mesiacov júl a august.Ľubovniansky skanzen, Zdroj: pixabay.com

Rast návštevnosti podporili kultúrne podujatia

Ľubovnianske múzeum sa teší vysokej návštevnosti aj vďaka bohatému programu, ktorého súčasťou sú rôzne kultúrne podujatia. Tie prebiehajú na Ľubovnianskom hrade a v skanzene počas celého roka. V priebehu roka 2023 sa ich uskutočnilo až 30. Najviac turistov prilákali Hradné slávnosti. Slušnú návštevnosť zaznamenalo aj školské podujatie Vstúpte s nami do rozprávky.

Vysoká návštevnosť sa očakáva aj v roku 2024

Predstavitelia Ľubovnianskeho múzea očakávajú vysokú návštevnosť aj v tomto roku. Počas letnej sezóny sa uskutočnia mnohé podujatia, medzi ktorými nebudú chýbať tradičné slávnosti či Deň medu. Program obohatia besedy, výstavy, koncerty a ďalšie podujatia so vzdelávacím charakterom pre deti aj dospelých. V roku 2025 sa môže ročná návštevnosť zvýšiť ešte viac. Po obnove nádvorí a severovýchodnej časti hradu sa v objekte bývalých kasární sprístupní nová archeologická expozícia, ktorá môže prilákať ďalších domácich aj zahraničných turistov.Ľubovniansky hrad, Zdroj: freeimages.com

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: klook.com, pixabay.com, freeimages.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon