Československá tenisová legenda Ivan Lendl predal svoje dlhoročné sídlo v Connecticute za 12 miliónov dolárov

Československá tenisová legenda Ivan Lendl predal svoje dlhoročné sídlo v Connecticute za 12 miliónov dolárov

Hoci sa bývalý najlepší tenista na svete narodil v Československu, do Connecticutu v USA sa presťahoval už v roku 1984. Rodinné sídlo, v ktorom s manželkou Samanthou vychovali svojich 5 dcér, dal na predaj už pred 8 rokmi. Teraz sa konečne našiel kupec pre malý palác na 178-hektárovom pozemku.

Zdroj: Brian Wilcox

Ivan Lendl (63) bol svetovou tenisovou jednotkou viac ako 5 rokov a Čechoslováci naňho boli patrične hrdí. Už v ére socializmu bolo verejným tajomstvom, že žije v USA. Prvýkrát sa presťahoval v roku 1984 do Greenwichu v štáte Connecticut. Po sobáši (1989) si s manželkou Samanthou začali hľadať rodinné sídlo a trvalo im to takmer 3 roky. V roku 1992 konečne našli svoje vysnívané miesto v okrese Litchfield, asi 2 hodiny cesty z New Yorku. „Trvalo im dlho, kým našli takýto typ nehnuteľnosti. Ivan a Samantha sa zamilovali do súkromia a potom si postavili dom, ktorý patrí medzi najkrajšie v okrese,“ hovorí ich realitná maklérka Elyse Harney Morrisová.

Zdroj: Anne Day

Zdroj: Anne Day

Na krásu domu môže mať každý svoj názor, závisí to od vkusu, no pre chlapca z ČSSR to bol v 90-tych rokoch rozhodne opulentný výber. Pre Lendlovcov ich dom navrhol a postavil architekt Allan Greenberg a nešetril priestorom, vybavením ani luxusnými detailmi. Na 178-hektárovom pozemku postavili štvorpodlažné sídlo v georgiánskom štýle s obytnou plochou 1 670 m2 a 20 izbami.

Zdroj: Anne Day

Zdroj: Anne Day

Obrovský dom Ivana Lendla má 10 spální a 15 kúpeľní. Vnútorné vybavenie zahŕňa pompézny foyer s veľkým schodiskom a lustrom, vysoké stropy, francúzske dvere vedúce do záhrad a terás, bazén, saunu, posilňovňu, knižnicu obložená drevom, priestrannú obývaciu izbu, formálnu jedáleň a rodinnú izbu s krbmi, trofejnú miestnosť a profesionálnu kuchyňu s najmodernejším vybavením. V suteréne sa nachádza vínna pivnica, sklad a herňa.

Zdroj: Anne Day

Zdroj: Anne Day

Vonku sa na pozemku nachádza chata správcu s tromi spálňami, dlhá kľukatá príjazdová cesta vedúca ku kamennému domu a vyhrievaný vonkajší bazén s kabínkou. Súčasťou areálu je, samozrejme, tenisový kurt, ihrisko, zeleninová záhrada s vyvýšenými záhonmi, jazierko, generátor a jazdecké zázemie, ktoré zahŕňa výbehy pre kone a stodolu so šiestimi stániami. Dve samostatné garáže ponúkajú prístrešie až pre šesť vozidiel a nad jednou je dokonca ďalšia kancelária.

Zdroj: Anne Day

Zdroj: Anne Day

Lendlovci si toto sídlo vybrali ako „domov na plný úväzok“ a vychovali v ňom svojich 5 dcér. Keď deti vyrástli, rodičia trávili väčšinu roku na Floride a v roku 2016 dali dom na predaj. Cena bola pomerne vysoká a postupne ju museli znižovať. Kým v roku 2005 bol pôvodne kótovaný na 25 miliónov dolárov, v 2021 už bola cena 16,5 milióna dolárov a nakoniec sa predal za 12 miliónov. V každom prípade to bola rekordná suma v okrese Litchfield. Kupujúci zatiaľ nie je známy, no veríme, že si bývanie v tomto súkromnom sídle užije aspoň tak, ako Lendlovci.

Zdroj: Anne Day

Zdroj: mansionglobal.com, dailymail.co.uk

Zdroj foto: Brian Wilcox/ Instagram, Anne Day

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon