Po stopách Indianu Jonesa: Dom, ktorý kúpil v 80-tych za 1 milión dolárov, sa predáva za 20 miliónov

Po stopách Indianu Jonesa: Dom, ktorý kúpil v 80-tych za 1 milión dolárov, sa predáva za 20 miliónov

Tento noblesný dom bol 30 rokov nielen súkromnou svätyňou populárneho herca Harrisona Forda (81), ale dokonca v ňom aj sám zmajstroval zopár drevených prvkov. Vyzerá to tak, že slávny filmový archeológ v súkromí uprednostňoval pred dobrodružstvom nadčasovú eleganciu.

Zdroj: Carolwood Estates

Necelý mesiac po premiére Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho zaplatil Harrison Ford za túto elegantnú nehnuteľnosť v Brentwoode, v Los Angeles, presne 1 milión dolárov. Dom pôvodne navrhnutý známym architektom Gerardom Colcordom, slúžil Fordovi ako domáca základňa takmer 30 rokov a keďže je vraj zručným tesárom, sám navrhol a nainštaloval časť drevených artefaktov v interiéri. Krátko po svadbe s herečkou Calistou Flockhart (59), ktorú si niektorí možno pamätajú ako bláznivú právničku Ally McBealovú, sa v 2012 presťahoval o kúsok ďalej, do väčšieho domu v štvrti Mandeville Canyon. Potrebovali totiž dostatok miesta pre Calistinho syna Liama, ktorého si adoptoval, a jeho 4 deti z predošlých manželstiev.

Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images

Zdroj: Google Earth

V tom čase dom s ťažkým srdcom predal za 8,2 milióna dolárov Kevinovi Reillymu, bývalému riaditeľovi HBO Max. Ten ho po štyroch rokoch predal za 12 miliónov dolárov Evanovi Spiegelovi, zakladateľovi sociálnej siete Snapchat a jeho manželke, modelke Mirande Kerr. Miliardársky párik v ňom býval 8 rokov a teraz sa sťahujú do svojho nového mega-sídla za 120 miliónov dolárov v neďalekej štvrti Holmby Hills, ktoré sa konečne blíži k dokončeniu. Dom Indianu Jonesa predávajú a jeho cena sa vyšplhala na 20 miliónov dolárov.

Zdroj: Carolwood Estates

Zdroj: Carolwood Estates

Bývalý dom Harrisona Forda leží na kopci v bránovej štvrti neďaleko slávneho múzea Getty Center. Pôvodne bol postavený v roku 1951 a zahŕňa obytnú plochu 665 m2 na takmer polhektárovom pozemku. Dom má štyri spálne, z ktorých každá má vlastnú kúpeľňu. K dispozícii je ďalší domček pri bazéne a samostatný penzión s dvoma ďalšími hosťovskými apartmánmi. Na pozemku je teda spolu sedem kúpeľní.

Zdroj: Carolwood Estates

Zdroj: Carolwood Estates

V hlavnom dome sa nachádza dvojposchodová vstupná hala s dreveným obložením na mieru, veľká obývacia izba, jedáleň obložená drevom a intímnejšia knižnica a rodinná izba. K dispozícii je tiež moderná kuchyňa so strešnými oknami, mramorovými pracovnými doskami a špičkovými spotrebičmi, ktoré zahŕňajú aj presklenú chladničku SubZero. Medzi ďalšie vybavenie patrí aj kancelária, vínna pivnica a štyri pekné krby.

Zdroj: Carolwood Estates

Vonkajší priestor je veľkorysý. K dispozícii je dlhý bazén ideálny na plávanie. Na konci bazéna je bazénový domček na sprchovanie a oddych. Uzavretý pozemok má dlhú príjazdovú cestu, ktorá vedie ku kruhovému parkovisku a garáži pre dve autá, terasovitým záhradám, tehlovým terasám, trávnikom so stromami. Niekoľko balkónov na vyšších úrovniach ponúka krásny výhľad na mesto ponad koruny stromov.

Zdroj: Carolwood Estates

Legendárny Indiana Jones a tiež Han Solo žije stále, už viac ako 20 rokov, v romantickom vzťahu s Calistou Flockhart a svoj čas delí medzi spomínaný dom v Mandeville Canyon a komunitu Jackson Hole vo Wyomingu, kde už dlho vlastní úžasný malebný ranč.

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: Carolwood Estates, Frazer Harrison/Getty Images, Google Earth, Photo by Ethan Miller/FilmMagic

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon