Riešite zateplenie domu? Dajte si pozor na jednu zásadnú chybu, ktorá vás vyjde draho

Riešite zateplenie domu? Dajte si pozor na jednu zásadnú chybu, ktorá vás vyjde draho

Poradíme vám, čomu sa máte vyhnúť.

Sympatická Aďka sa obrátila na tím relácie Nové bývanie, aby pricesestovali do Skalice nie kvôli nej, ale kvôli jej rodičom. Rozhodla sa, že im pomôže s hľadaním domu, ktorý by bol vhodní nielen pre nich dvoch, ale aj ako miesto, kam ich môže ona prísť navštíviť spolu s rodinou. Vlado Voštinár však tentoraz pomáhal nielen s hľadaním nového bývania. Okrem troch zaujímavých a jednej netradičnej ponuky si pre ňu pripravil aj malé „vzdelávacie“ okienko. Keďže sme hľadali dom a blíži sa zima, pálčivým problémom je otázka zateplenia. Na pomoc si povolal odborníka Romana Pindeša, ktorý nám ochotne poradil: „Čo sa fasády týka, štandardne používame biely polystyrén fasádny. Optimálna hrúbka je 18 centimetrov. Norma je prísna a bude ešte prísnejšia, po roku 2020 sa hrúbka bude zvyšovať.“

Riešite zateplenie domu? Dajte si pozor na jednu zásadnú chybu, ktorá vás vyjde draho

Fasáda je jasná, ale čo v prípade, že má novostavba rovnú strechu? „Jedným krokom vieme zatepliť aj odvodniť rovnú strechu a ako bonus pre realizátorov ponúkame kladačský plán, podľa ktorého si vedia bez problémov uložiť odvodnenie plochej strechy. A hrúbky sú ešte vyššie ako pri fasáde, pohybuje sa tam hrúbka až okolo 30 centimetrov,“ vysvetľuje pán Pindeš. V súčasnosti myslíme na strechu, fasádu aj výmenu okien v rámci zatepľovacieho procesu. No mnohí z nás zabúdajú na jednu podstatnú vec, kvôli ktorej dochádza k veľkým únikom tepla. O čo ide? Dozviete sa z videa!

Nové bývanie môžete sledovať v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

Zdroj: Nové bývanie

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon