Vianočná chalupárska epizóda plná pohody

Vianočná chalupárska epizóda plná pohody

Už je to tu zas. Rok s rokom sa pomaly stretá, a to znamená, že túto nedeľu o 16:50 je tu naša relácia Na chalupe na JOJke poslednýkrát.

Vždy, keď sa Katarína Jesenská pýta chalupárov, čo pre nich znamená, odpoveď je jednoznačná. Pohoda, relax, kľud, oddych a v tomto neľahkom roku nám to chalupy potvrdili jednoznačne. Stali sa našim azylom a tým nám dokazujú, že chalupárčenie má oveľa širší rozmer, ako sme si mysleli. V záverečnej epizóde vás pozývame nasať čaro Vianoc. Tešíme sa, že ste s nami.

Zdroj: Na chalupe

Krásnu vianočnú atmosféru pripravil pre divákov Peter Lipa s partnerkou Zuzkou. Peter počas ciest po Slovensku túžil po drevenom dome a keď prišla možnosť taký mať, pustil sa hneď od toho. Robí im stále radosť, ale aj starosť, pretože to s domom prichádza. Na chalupárčenie Petra nakopla jeho partnerka Zuzana, ktorá od detstva trávila prázdniny na chalupe a sú to jej najkrajšie spomienky. Peter oceňuje, že má v tomto čase kam uniknúť. Prišli v marci na pár týždňov a zostali doteraz. Chalupu kúpili pred 6-timi rokmi ako hrubú stavbu a všetko si doladili sami, pretože tam chceli rýchlo bývať. No benefitom tejto časti je aj recept na vianočnú kapustnicu, s ktorou Peter vyhral súťaž vo varení.

Zdroj: Na chalupe

Samozrejme, nebude chýbať ani súťaž o Naj chalupu, ktorú navštívime v bývalej baníckej osade Modoš. Tam náš štáb privítali manželia Branikovičovci, ktorí zachovali ducha malebnej chalúpky a splnili si svoj sen. Chalupárčia už 15 rokov a nemenili by.

Zdroj: Na chalupe

Zaujímavosťou osady je, že pri každom dome bola stará pec na chlieb. Zachovali sa s tou ich už len tri. Pôvodná majiteľka mala v dome krčmičku a tak tam všeličo ponachádzali. Za ich domčekom je vidieť kus roboty, zachovali pôvodné okná, stropy, všetko si robili svojpomocne a trávia tam skoro každý víkend. Skrývajú tam rôzne poklady a spomienky.

Zdroj: Na chalupe

Ak si chcete ešte na poslednú chvíľu vyrobiť výzdobu z prírodných materiálov, ukážeme vám ako na to.

Zachovajte nám priazeň a tešíme sa na vás v budúcom roku pri ďalších premiérových častiach relácie Na chalupe.

 

Zdroj: Na chalupe

PR článok

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon