Miliardár Jeff Bezos minul 78 miliónov dolárov za „chatu“ na Havaji

Miliardár Jeff Bezos minul 78 miliónov dolárov za „chatu“ na Havaji

Aktuálne síce nie je úplne najbohatším mužom na svete, ale znovu sa mu podarilo trhnúť ďalší rekord. Za rekreačné sídlo na havajskom Maui zaplatil najvyššiu cenu v histórii ostrova. Je na míle vzdialené od civilizácie, takže žiadne nečakané susedské návštevy nehrozia.

Zdroj: Google Maps

Aj keď šéf Amazonu a Blue Origin tento rok klesol až na druhé miesto v rebríčku najbohatších ľudí magazínu Forbes, môže túto zimu starosti hodiť za hlavu – bude si totiž hovieť doslova v súkromnom raji. Spolu so svojou dlhoročnou partnerkou Lauren Sanchez sa pripojili k celebritám ako Oprah Winfrey či Mark Zuckerberg a kúpili si nehnuteľnosť na Havaji. A nie hocijakú.

Jeff Bezos (57) robí všetko po svojom, takže ani tento obchod neprebehol ako u bežných smrteľníkov. Prevod bol pomerne zložitý. Bezos vlastne nekúpil samotný pozemok, ale holdingovú spoločnosť, ktorá pozemok vlastní. Miestne realitné zdroje tvrdia, že suma sa pohybovala okolo 78 miliónov dolárov, čo znie veľmi pravdepodobne, keďže táto nehnuteľnosť je oveľa väčšia a súkromnejšia ako aktuálny realitný rekord na ostrove Maui, ktorý sa predal za 45 miliónov dolárov. Ak je odhad predajnej ceny pre Bezosovcov presný, ide o rekord na Maui.

Zdroj: Google Maps

Sídlo pri oceáne, v zátoke La Perouse Bay, je aj na havajské pomery značne odľahlé a izolované. Komplex s rozlohou približne 6 hektárov sa nachádza na málo obývanej juhozápadnej strane ostrova a je na míle vzdialený od Kahului, najväčšieho mesta na Maui, aj od hlavných turistických bodov. Je obklopené národným parkom a skalnatými lávovými poliami, takže žiadne susedské návštevy nebudú.

Zdroj: Google Maps

Sídlo je medzi miestnymi známe ako Carter estate (Carterov majetok) a je jedinečné tým, že obsahuje 7 susediacich pozemkov a zvyšky havajského rybníka. Jeff a Lauren teda majú absolútne privátnu bielu piesočnatú pláž. Nehnuteľnosť Bezosovi predal coloradský podnikateľ v oblasti energetiky Doug Schatz, ktorý do nej za posledné roky investoval niekoľko miliónov, aby vytvoril veľkolepé rodinné sídlo.

Zdroj: Maui Magazine

Keďže nehnuteľnosť nikdy oficiálne nebola na trhu, fotografií je málo. Rozľahlý hlavný dom má však podľa záznamov približne 420 m2. Je tu aj dom pre hostí s rozlohou 160 m2, niekoľko ďalších menších budov neznámeho účelu a dokonale kruhový bazén s rozlohou 65 m2. Archívne dokumenty prezrádzajú, že Schatzovci sa snažili vytvoriť sídlo v štýle tradičného "havajského plantážneho domu". Všetky budovy sú jednopodlažné a pri hlavnom dome sa nachádza vonkajšia kuchyňa s výhľadom na oceán. Okolitá krajina hýri bujnou vegetáciou, pozemok je posiaty hustou trávou a desiatkami urastených paliem.

Zdroj: Maui Magazine

Ako sa na miliardára jeho kalibru patrí, Jeff Bezos má okrem tohto nového úlovku obrovské množstvo domov, medzi ktoré patrí jeho hlavné sídlo v Beverly Hills za 165 miliónov dolárov, ako aj domy v Seattli, New Yorku a Washingtone. Ktovie, kedy ich začne rozpredávať, ako jeho rival Elon Musk?

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Ken Kochey/Maui Magazine/AP, Google Maps, Maui Magazine

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon