10 najdrahších realitných transakcií celebrít v roku 2021

10 najdrahších realitných transakcií celebrít v roku 2021

Známe tváre z titulkov svetových médií často menia svoje bydliská, predávajú a nakupujú nehnuteľnosti. Niektorí skromnejšie a iní za veľké peniaze. Tu je desať tých, čo otočili v minulom roku najväčšie čiastky.

Tommy Hilfiger - 45 miliónov dolárov

Módny návrhár Tommy Hilfiger odštartoval minulý rok predajom svojho zámočku v Greenwichi v štáte Connecticut za 45 miliónov dolárov. Jeho manželka povedala, že dom v európskom štýle bol „v havarijnom stave“, keď ho v roku 2010 kúpili za 31,4 milióna dolárov, ale dá sa s istotou povedať, že zarobili značný zisk.

Zdroj: Samuel Rodriguez a Steve Rossi pre Sotheby’s International Realty

Ellen DeGeneres a Portia de Rossi - 45 miliónov dolárov

Populárna americká moderátorka Ellen DeGeneres a jej manželka herečka Portia de Rossi (možno si ju pamätáte zo seriálu Ally McBealová) sú známe svojou láskou k nehnuteľnostiam a rok 2021 nebol výnimkou. V máji pár prepustil svoj dom v Beverly Hills s rozlohou 930 m2 za 45 miliónov dolárov. Nehnuteľnosť kúpili od Adama Levina len dva roky predtým za 42,5 milióna dolárov.

Zdroj: Berlyn Photography 2019

Bette Midler - 45 miliónov dolárov

Strešný apartmán známej komediálnej herečky v Upper East Side s rozlohou 930 m2 s krásne upravenou terasou bol na pomery New Yorku nepopierateľne honosný. Jej manžel zabávač Martin von Haselberg vlastnili tento penthouse so štyrmi spálňami a šesť a pol kúpeľňami 25 rokov, než ho vlani predali za 45 miliónov dolárov, čo je 5 miliónov dolárov pod ich pôvodnú požadovanú cenu.

Foto: Brown Harris Stevens

Mark Zuckerberg, 53 miliónov dolárov

V marci 2021 Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan minuli 53 miliónov dolárov na 240 hektárov pôdy na havajskom ostrove Kauai, ktoré pripojili k 280 hektárom, ktoré kúpili už v roku 2014 za viac ako 100 miliónov dolárov. Miestni obyvatelia protestovali proti vlastníctvu Zuckerberga už od pôvodného nákupu, hoci pár tvrdí, že ich cieľom je chrániť pôvodnú divočinu a udržiavať priestor otvorený pre verejnosť.

Zdroj: Alamy, Steven Jennings/ Getty Images

Ellen DeGeneres a Portia de Rossi - 55 miliónov dolárov

Ellen a Portia boli minulý rok veľmi aktívne a koncom leta predali za 55 miliónov dolárov svoje najdrahšie sídlo, nehnuteľnosť v kapsko-holandskom štýle v Montecito v Kalifornii, ktorú kúpili len rok predtým za 49 miliónov dolárov. Nehnuteľnosť s rozlohou 1,7 hektára ponúka päť budov vrátane hlavného domu s rozlohou 840 m2 a stodoly, ktorú navrhol renomovaný architekt Tom Kundig.

Zdroj: Jon Kopaloff/Invision/AP

Kanye West - 57,3 milióna dolárov

Nie je žiadnym tajomstvom, že rapper Kanye West je fanúšikom extrémneho minimalizmu a dom v Malibu, ktorý si v septembri kúpil za 57,3 milióna dolárov, dokonale vyhovuje jeho vkusu. Dom s rozlohou 340 m2, ktorý je zvnútra aj zvonku celý z betónu a skla, navrhol známy japonský architekt Tadao Ando a má štyri spálne a štyri a pol kúpeľne. Odkedy rapper zverejnil rozvod s modelkou Kim Kardashian, začal však nehnuteľnosti skôr predávať, medzi inými aj ranč vo Wyomingu, ktorý kúpil v roku 2019 za 14 miliónov.

Zdroj: Jean-Baptiste Lacroix/Invision/AP/AFP

Scooter Braun - 65 miliónov dolárov

Manažér popových hviezd, akými sú Ariana Grande, Justin Bieber či Demi Lovato prekonal v septembri rekord losangeleskej štvrte Brentwood kúpou moderného statku za 65 miliónov dolárov, čo je doteraz najdrahšia transakcia v západnej štvrti L.A. Jednoduchý krabicový dizajn a prirodzená farebná schéma domu s rozlohou 19 000 štvorcových stôp umožňuje, aby priestor pôsobil pokojne aj napriek jeho rozľahlosti.

Zdroj: Danny Moloshok/Invision/AP

The Weeknd - 70 miliónov dolárov

Medzi najdrahšie transakcie v LA v minulom roku patrila kúpa speváka The Weeknda. Po tom, ako predal dom v Hidden Hills speváčke Madonne, za svoje súčasné sídlo v Bel Air zaplatil 70 miliónov dolárov. Pozemok s rozlohou približne 3 100 m2 využíva každý centimeter – ponúka telocvičňu, saunu, kino, dva bazény a nespočetné množstvo ďalších zariadení. Dom prešiel rozsiahlou rekonštrukciou predtým, ako ho hudobník kúpil, takže bol úplne modernizovaný s nádherným mramorom a posuvnými sklami od podlahy až po strop pre bezproblémové bývanie v interiéri a exteriéri.

Zdroj: Simon Berlyn; Associated Press

Jeff Bezos - 78 miliónov dolárov

Po dosť záhadnej mimotrhovej dohode kúpil šéf Amazonu Jeff Bezos a jeho partnerka Lauren Sanchez vlani v júni 6 hektárov pôdy na havajskom ostrove Maui. Hoci oficiálna cena, ktorú Bezos za nehnuteľnosť zaplatil, nie je známa, miestni odborníci na nehnuteľnosti ju odhadli na približne 78 miliónov dolárov. Početné stavby na pozemku údajne zahŕňajú hlavný dom s rozlohou 420 m2 a penzión s rozlohou 158 m2, pričom oba sú v štýle havajských plantáží.

Zdroj: Ethan Kwon Mega, Getty Images

Calvin Klein - 85 miliónov dolárov

Módny magnát Calvin Klein po 34 rokoch predal svoj dom na 3 a pol hektárovom pozemku v East Hamptone v júli 2021 za 85 miliónov dolárov. Je to o celých 81,4 milióna dolárov viac, ako zaň zaplatil v roku 1987. Skutočne historickú nehnuteľnosť, dom z 19. storočia navrhol rovnaký architekt ako Grey Gardens. Predaj zahŕňal nielen usadlosť, ktorá má hlavnú budovu, lodenicu a bazén, ale aj priľahlý cenný pás pôdy.

Zdroj: Google/ Associated Press

Zdroj: architecturaldigest.com

Zdroj foto: Sotheby’s International Realty, Berlyn Photography 2019, Brown Harris Stevens, Alamy, Steven Jennings/ Getty Images, Jon Kopaloff/Invision/AP, Jean-Baptiste Lacroix/Invision/AP/AFP, Danny Moloshok/Invision/AP, Simon Berlyn; Associated Press, Ethan Kwon Mega, Getty Images, Google/ Associated Press

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon