Zabudnite na všetky domy, čo ste videli, vila Ozzyho Osbourna vám premaže harddisk

Zabudnite na všetky domy, čo ste videli, vila Ozzyho Osbourna vám premaže harddisk

Kalifornská vila kontroverzného rockera Ozzyho Osbourna je excentrická, ako on sám, no tamojšie dane sa mu zdajú už príliš vysoké. Po 25 rokoch v USA sa sťahuje späť do rodnej Británie a svoju okázalú vilu predáva za 18 miliónov dolárov. Sme zvedaví, komu sa touto opulentnou nádherou trafí do vkusu...

Zdroj: Google

Hoci Ozzy Osbourne (73), bývalý spevák metalovej skupiny Black Sabbath, stále miluje životný štýl v Los Angeles, kalifornské dane sú podľa neho „príliš vysoké“, takže sa spolu s manželkou Sharon sťahujú do svojej rodnej Veľkej Británie. „Ak budú dane zas lepšie, možno sa vrátim,“ povedal pred niekoľkými mesiacmi pre britský denník Mirror Daily.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Nie je prekvapením, že hlavné sídlo Osbournovcov v L.A. je tým pádom k dispozícii na predaj. Stredomorská vila, ktorá sa nachádza na jednej z najkrajších ulíc v mestskej časti Hancock Park, bola postavená v roku 1929 a ponúka šesť spální a 11 kúpeľní (sedem veľkých vaní, štyri toalety) na obytnej ploche viac ako 1 020 m2. Všetok ten priestor, štýl a história vyjdú kupujúceho draho – približne 18 miliónov dolárov.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Osbournovci získali dom v roku 2015 od filmového producenta „Saw“ Orena Koulesa, pričom zaplatili približne 12 miliónov dolárov. Podľa správ z tých čias dom nebol nikdy oficiálne na trhu a Koules sa ho ani nesnažil predať. Ale veteránske hviezdy MTV reality show videli fotografie tohto miesta v lesklých časopisoch a urobili Koulesovi nevyžiadanú ponuku, ktorú jednoducho nemohol odmietnuť.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Koules, ktorý kúpil nehnuteľnosť v roku 2010 „len“ za 4,2 milióna dolárov, kompletne zrekonštruoval interiéry domu prudko moderným spôsobom. Osbournovci však všetko zrenovovali a nahradili Koulesov minimalistický dekor záplavou dekadentných „glam“ povrchových úprav a výstredného nábytku. Hoci v údajoch realitnej kancelárie Hilton & Hyland nie je uvedené meno interiérového dizajnéra, predpokladáme, že priestory sú dielom obľúbeného celebritného návrhára Martyna Lawrence Bullarda, ktorý je už mnoho rokov ich rodinným dekoratérom.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Veľký dom sa nachádza hlboko na pozemku, z ulice ho nevidno za bránami, živými plotmi a hájom so starými olivovníkmi. Za touto obrannou líniou je štýlový dom ohraničený dubmi, talianskymi cyprusmi a trávnikom. Prepracované ručne vyrezávané predné dvere vytvárajú dramatický úvod pre veľkolepý interiér.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Za dverami návštevníka čaká obrovská vstupná hala so schodiskom a lesklým zlatým lustrom s ručne maľovaným stropom, ďalej obývacia izba s krbom, kde je zlatom zdobená ešte aj krbová zástena, a ďalšími dvoma lustrami a profesionálna kuchyňa vybavená radom La Cornue. Drevené podlahy pokračujú na poschodí, kde je päť spální a hedonistická hlavná suita, ktorú realitka nazýva „svet sám o sebe“. Skrine v spálňach sú butikovej veľkosti, s obrovským ostrovom, lustrom a zrkadlovými skrinkami,  kúpeľne ponúkajú lustre a samostatné vane, jedna je opláštená chrómom.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

V dome je tiež výťah, ktorý obsluhuje všetky poschodia, vrátane podzemného poschodia, ktoré ponúka komplet červenú premietaciu miestnosť. V objekte sú štyri toalety, všetky zariadené v maximalistickom štýle, aby ladili so zvyškom domu. Vzadu sú voňavé záhrady, ďalší trávnik a bazén s vloženým kúpeľom a ručne kladenými mozaikovými dlaždicami.

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Zdroj: Tyler Hogan

Osbournovci sa údajne sťahujú späť do Welders House, ich dlhoročného vidieckeho sídla v Buckinghamshire v Anglicku, asi hodinu autom od Londýna. Ale aj keby pár predal svoj dom v Hancock Parku zajtra, neboli by v USA úplnými bezdomovcami. Stále vlastnia dva vedľa seba – ale neprepojené – byty v mrakodrape Sierra Towers v L.A.

Zdroj: Reuters

Ak by sa pri predaji vily v Hancock Parku Ozzy priblížil k svojej požadovanej cene 18 miliónov dolárov, nehnuteľnosť sa zaradí medzi najdrahšie domy v Hancock Parku, aké sa kedy predali, hneď za nehnuteľnosťou za 21 miliónov dolárov, ktorú nedávno predala Shonda Rhimes, a za 19 miliónovým sídlom, ktoré sa previedlo pred dvoma rokmi. Želáme im veľa šťastia!

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Tyler Hogan, Google, Reuters

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon