Elton John si kúpil futuristický penthouse na vrchole dizajnového veľdiela v Toronte

Elton John si kúpil futuristický penthouse na vrchole dizajnového veľdiela v Toronte

Keď je to bombastické, Elton John to musí mať. A tak si kúpil strešný apartmán v pôsobivom komplexe King Toronto, ktorý bude hotový na budúci rok. Budú si ho užívať, keď pôjdu na návštevu k rodine jeho kanadského manžela Davida Furnisha.

Zdroj: Westbank

Nie je žiadnym tajomstvom, že Elton John má vkus pre pútavý dizajn v móde aj v interiéri. Ikonický hudobník si už dlho udržiava bohaté portfólio luxusných domov na mieru od Veľkej Británie, cez Francúzsko až po Atlantu a Beverly Hills. A teraz so svojím kanadským manželom Davidom Furnishom zaplatili nezverejnenú sumu za jedinečný strešný apartmán na vrchole ešte nedokončenej výstavby King Toronto v centre Toronta. V Kanade trávia manželia a ich deti každoročne veľkú časť leta na návšteve Davidovej rodiny, a preto tam potrebujú poriadne bývanie.

Zdroj: Westbank

Development King Toronto predstavil inovatívny dánsky architekt Bjarke Ingels s cieľom vytvoriť v meste novú kultúrnu pamiatku, ktorá by spĺňala predstavu „dokonalého umeleckého diela“. Šesť strešných bytov, ktoré zakrývajú štyri rohy zvlneného komplexu, bolo koncipovaných ako bývanie na vrchole hory a zároveň v srdci kozmopolitného mesta. Každý z vrcholkov stavby zahalených stromami a listami bol inšpirovaný jedinečnou témou, pričom strešné byty slúžia ako súkromné ​​svätyne s výhľadom na rušnú ulicu Toronta a dynamickú panorámu.

Zdroj: Westbank

Strešný apartmán, ktorý si Elton a David kúpili, prezývaný „The Treehouse“, je nenápadne zasadený na vrchole západného rohu rozsiahleho komplexu. Stvárnenie apartmánu s rozlohou takmer 223 m2 zobrazuje svetlé dubové podlahy, mosadzné detaily na mieru, vlnité plávajúce schodisko medzi dvoma poschodiami a kriedovo biele steny z benátskej omietky, ktoré zvýrazňujú svetlo, ktoré dovnútra prúdi cez obrovské okná zo sklenených tvárnic. Byt s 3 spálňami a 3 kúpeľňami je pomenovaný podľa dospelého stromu, ktorý vyrastie z kruhového travertínového kvetináča a prejde cez átrium s dvojitou výškou. Súhra medzi interiérom, exteriérom, oblohou, panorámou a stromom vytvára pútavý a takmer nadpozemský pohľad.

Zdroj: Westbank

Zdroj: Westbank

Otvorenému spojenému priestoru obývačky, jedálne a kuchyne dodávajú teplo a lesk mosadzné skrinky a ďalej sa otvára na dve bohato vysadené terasy. Ďalšie dve terasy, jedna s kúpeľom, sa nachádzajú na hornom poschodí.

Zdroj: Westbank

Zdroj: Westbank

Nie je prekvapením, že King Toronto ponúka svojim obyvateľom nespočetné množstvo služieb a možností rekreácie a trávenia voľného času. Okrem obchodov a reštaurácií na prízemí, ktoré lemujú exteriér a zvlnené vnútorné nádvorie, je tu obrovská slnečná terasa, ktorá sa tiahne okolo spoločnej párty miestnosti, fitness a jogového priestoru, zasadacej miestnosti a krytého bazéna. Dokončenie strešného bytu je naplánované až v budúcom roku, no Elton a David dovtedy rozhodne majú kde bývať, takže im ostáva len čakať a tešiť sa.  

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Westbank

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Ak máte podmienku, že váš byt musí mať do 80 m² aj s balkónom, ukážeme vám také v Košiciach

Mladá rodina Olejárovcov z Michaloviec sa rozrástla o jedného člena – synčeka a dvojizbový byt, ktorý im slúžil na rozbeh, je im už pritesný. Tento dôvod na sťahovanie je častý, v Novom bývaní takéto situácie poznáme a keďže pracovné záväzky oboch manželov sú v Košiciach, budeme im hľadať bývanie práve tam. Chcú si ako mladá rodina zobrať pôžičku zo ŠFRB a jednou z podmienok je, že byt musí mať aj s balkónom do 80 m². Ideálny by bol byt, ktorý ne...
V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon