Automobilka Mercedes-Benz bude mať v Dubaji obytný mrakodrap

Automobilka Mercedes-Benz bude mať v Dubaji obytný mrakodrap

Na realitný trh vstupuje ďalšia automobilka. Po Lamborghini, Bugatti, Bentley či Aston Martin rozšíri svoje portfólio aj Mercedes-Benz. Nemecká automobilka začala pracovať na realizácii obytného mrakodrapu v lukratívnej časti Dubaja.

Jedna z najvyšších budov v meste

Developerská spoločnosť Binghatti nadviazala ďalšia lukratívnu spoluprácu s automobilkou. Po návrhu 42-poschodového mrakodrapu pre spoločnosť Bugatti dostala zákazku na ďalšiu výškovú budovu v Dubaji. Projekt Mercedes-Benz Places vybuduje ako supervysoký obytný mrakodrap, ktorý vyrastie neďaleko najvyššej budovy na svete Burdž chalífa. S výškou 341 metrov sa zaradí medzi najvyššie stavby v meste.

Mrakodrap s viac ako 200 bytmi

65-poschodový mrakodrap bude primárne plniť obytnú funkciu. V jeho priestoroch sa zriadi 225 bytov. Obyvatelia nadštandardne zariadených bytových jednotiek s 2 až 5 izbami budú mať k dispozícii telocvičňu, spoločenské salóniky aj reštauračné zariadenia. Autori zahrnuli do návrhu aj VIP parkovisko pre majiteľov áut značky Mercedes. Malú časť výmery zaberú výstavné priestory.

Kolaudácia projektu v roku 2026

Prví obyvatelia sa majú do hotových bytov nasťahovať o 2 roky. Koniec výstavby, kolaudácia a sprístupnenie budovy obyvateľom bytov sa plánuje v roku 2026. Obytná budova s kľukatým tvarom a zakriveným vrcholom sa stane jednou z dominánt lukratívnej lokality. Okrem výšky zaujme aj fasádou s logom Mercedes-Benz, ktorá má zvýrazniť identitu značky v dubajskej panoráme.

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj foto: dubai.mercedesbenzplaces.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon