Futbalista Cristiano Ronaldo zapúšťa v Dubaji korene, kúpil multimiliónový dom na Ostrove miliardárov

Futbalista Cristiano Ronaldo zapúšťa v Dubaji korene, kúpil multimiliónový dom na Ostrove miliardárov

Zdá sa, že hviezdny útočník saudskoarabského futbalového klubu Al Nassr Cristiano Ronaldo sa v Spojených arabských emirátoch už udomácnil. Jeho nový dom sa nachádza v exkluzívnej uzavretej komunite ostrova Jumeirah Bay Island.

Zdroj: Propsearch LLC

Cristiano Ronaldo nie je v luxusných nehnuteľnostiach žiadnym nováčikom a podľa vzhľadu jeho poslednej realitnej investície sa portugalskej futbalovej hviezde po jeho prvej sezóne v Al Nassr FC celkom páči. Pred rokom uzavrel s tímom v Rijáde ročnú zmluvu v hodnote približne 200 miliónov dolárov a teraz si kúpil sídlo v Dubaji. Jeho dom ešte nie je postavený, no už teraz je jasné, že sa bude nachádzať na ostrove Jumeirah Bay, exkluzívnej umelej oáze, ktorá je miestnym obyvateľom známa ako „Ostrov miliardárov“. Očakáva sa, že projekt bude dokončený koncom tohto roka. V súčasnosti nie je jasné, koľko presne Ronaldo zaplatil za luxusný majetok. Pošuškáva sa však, že jeho nové sídlo stálo odhadom „desiatky miliónov eur“.

Zdroj: TG

Ohradená komunita v tvare morského koníka sa v posledných rokoch stala ihriskom pre jednotlivcov s vysokým čistým majetkom a zatienila tak iné bohaté emirátske enklávy, vrátane Dubai Hills, Palm Jumeirah a Emirates Hills. V súčasnosti sa v tejto bohatej štvrti nachádza súkromný jachtársky klub, plážový rezort a niekoľko kvalitných reštaurácií, zatiaľ čo developer Wissam Damaa z Palace Luxury Living a bývalý výkonný riaditeľ SoftBank Akshay Naheta sú uprostred výstavby kolekcie 10 luxusných mega-domov na ostrove, ktorých predaj sa očakáva spolu za viac ako 545 miliónov dolárov.

Zdroj: dubai-property.investments

Okrem Ronalda je súkromná vyhľadávaná komunita už domovom niekoľkých neuveriteľne bohatých obyvateľov, vrátane saudského miliardára Mohammeda Abdula Latifa Jameela a izraelského obchodníka a realitného magnáta Teddyho Sagiho. V susedstve je tiež Isabel dos Santos, dcéra bývalého angolského prezidenta Josého Eduarda dos Santosa a kedysi najbohatšia žena Afriky.

Zdroj: dubai-property.investments

Zdroj: dubai-property.investments

Ronaldo, ktorý bol v roku 2023 na čele rebríčka Forbes najlepšie zarábajúcich profesionálnych športovcov, nazbieral vďaka svojim pôsobivým zárobkom pomerne veľké portfólio nehnuteľností. Okrem svojho najnovšieho kúsku na Blízkom východe vlastní bývalý hráč Manchestru United a jeho dlhoročná priateľka Georgina Rodriguez honosný štvorposchodový dom v prestížnej madridskej štvrti La Finca, ktorý nedávno dal na prenájom. V Portugalsku medzitým stavia mega-vilu za 22 miliónov dolárov, v ktorej plánuje bývať, keď pôjde do dôchodku. Rozľahlý dom má byť dokončený tento rok a očakáva sa, že po dokončení sa stane najdrahšou súkromnou rezidenciou v Portugalsku.

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: Eric BERACASSAT/Gamma-Rapho via Getty Images; Jose Manuel Alvarez/Quality Sport, Propsearch LLC, TG, dubai-property.investments

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon