Kým bude legendárny futbalista Cristiano Ronaldo v Saudskej Arábii, môžete si prenajať jeho dom v Madride

Kým bude legendárny futbalista Cristiano Ronaldo v Saudskej Arábii, môžete si prenajať jeho dom v Madride

Po nástupe Cristiana do Saudi Pro League sa zdá, že nebude v dohľadnej dobe potrebovať svoj megadom v Madride. Preto sa rozhodol, že ho medzitým ponúkne na prenájom svojim superfanúšikom. Za 10 000 eur mesačne.

Zdroj: Instagram (@cristiano)

Portugalská futbalová hviezda Cristiano Ronaldo (38) a jeho priateľka Georgina Rodriguez (29) nedávno ponúkli na prenájom svoje španielske mega sídlo. Podľa portálu marca.com si futbalista za svoj palác pýta ohromných 10 000 eur mesačne. Pri pohľade naň však pochopíte, že má čo ponúknuť.

Zdroj: luxuryestate.com

Zdroj: promora.com

Ronaldova nehnuteľnosť leží v La Finca, štvrti na severe Madridu, kde majú svoje domovy mnohí futbalisti. Cristianov dom jedným z najväčších v komplexe, v susedstve nájdete aj domy Garetha Balea, Toniho Kroosa či Zinedina Zidana. Ronaldovo sídlo navrhol renomovaný architekt Joaquin Torres a v 2015 ho kúpil za 5,4 milióna eur. Jeho dizajn je veľmi podobný bunkru s obrovskými betónovými stenami a drevenými panelmi. Úplne vpredu si všimnete Ronaldove iniciály vyryté do kľučiek dverí. Áno, to veľké kovové je kľučka.

Zdroj: Instagram (@cristiano)

Zdroj: promora.com

Vo vnútri je príbytok zaplavený množstvom skla a mramoru. Nadrozmerné okná ponúkajú výhľad na bazén a okolitú záhradu a prepúšťajú množstvo prirodzeného svetla. Impozantné rozloženie meria takmer 4 000 m2 a ponúka sedem spální, deväť kúpeľní, dva bazény, vonkajšiu vírivku a krytú terasu. Keďže je Ronaldo vášnivým zberateľom áut, takže aj masívnu garáž. Rozľahlý areál má, samozrejme, vlastné futbalové ihrisko a najmodernejšie fitness centrum.

Zdroj: promora.com

V tejto trojposchodovej mega vile sa natáčali dve série Netflix reality show Ronaldovej priateľky pod názvom „I am Georgina“. Druhý diel sa dostal na streamovaciu platformu pred nedávnom, 24. marca. Počas dokumentárneho seriálu si modelka a tanečnica zaspomínala, aké to bolo, keď prvýkrát vstúpila do kolosálnej stavby. „Keď som prvýkrát prišla do Cristianovho domu, stratila som sa,“ hovorí. „Niekedy mi trvalo pol hodiny, kým som sa dostal do obývačky, pretože som nevedel cestu späť. Bolo to také veľké... Myslím, že som sa zorientovala asi po pol roku a bolo to v poriadku.“

Zdroj: promora.com

Georgina aj ich tri deti však asi majú tréning v orientačných behoch po nehnuteľnostiach. Cristiano totiž vlastní osem známych domov a bytov, ktoré sú všetky „top“. Patrí medzi ne najdrahší dom v portugalskom Lisabone na Avenida de Liberdade za 7 miliónov eur, apartmán v Lisabone na Rua Castilho i dovolenkový dom v Marbelle na pobreží Costa del Sol. Jednou z Ronaldových najvýznamnejších nehnuteľností je trojizbový byt v Trump Tower na Manhattane s elegantným nábytkom a úchvatnými výhľadmi, ktorý od 2021 predáva, no zatiaľ sa predaj nepotvrdil. Na ostrove Madeira, kde sa Ronaldo narodil, vlastní sedemposchodový apartmánový dom vo Funchale. Práve tu trávi jeho matka veľa času. Okrem toho má od roku 2018, keď podpísal zmluvu s Juventusom, tajnú nehnuteľnosť na predmestí Turína. O tejto nehnuteľnosti nie je veľa známe, hoci sa verí, že hráč ju stále vlastní, napriek tomu, že po troch sezónach opustil Serie A.

Ronaldov dovolenkový dom v Marbelle. Zdroj: OTERO Group/Quartiers Estates

Ronaldov apartmánový dom na Madeire. Zdroj: marca.com

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, robbreport.com, marca.com, dailymail.co.uk

Zdroj foto: AP/Franck Faugere, pullcast.eu, Instagram (@cristiano), luxuryestate.com, promora.com, marca.com, OTERO Group/Quartiers Estates

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon