Legendárna adresa Al Caponeho na Floride je teraz prázdnym pozemkom, predáva sa za 23,9 milióna dolárov

Legendárna adresa Al Caponeho na Floride je teraz prázdnym pozemkom, predáva sa za 23,9 milióna dolárov

Hoci proti zbúraniu čarovnej vily v španielskom koloniálnom štýle, v ktorej žil a zomrel svetoznámy šéf mafie, bojovali pamiatkari a občianske združenia, nakoniec ju nový majiteľ predsa zbúral. Holý pozemok má teraz lákať kupcov len vďaka svojej prestížnej polohe na brehu milionárskeho ostrova Palm Island.

Zdroj: Chuck Fadely/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images

Po celé desaťročia žil mafiánsky boss Al Capone v majestátnej vile, ktorú kúpil v roku 1928 za 40 000 dolárov (v dnešných dolároch 850 577 dolárov). Jeho dom mal súkromnú pláž, vrátnicu a veľký 60-metrový bazén s kabínkou. Zomrel v ňom na infarkt v dome vo veku 48 rokov.

Zdroj: EWM Realty International

Slávna nehnuteľnosť na umelom ostrovčeku v Biscayne Bay pri pobreží Miami, bola roky centrom boja medzi miestnymi pamiatkarmi a rôznymi developermi. Predošlý vlastník developer Todd Michaea Glaser ju chcel zbúrať „kvôli narušenej statike“, no čelil silnému odporu a tak ju dal na predaj. Predaj bol vnímaný ako príležitosť na záchranu majetku pred demoláciou.

Zdroj: Miami Herald, Matias J. Ocner

Nehnuteľnosť teda zmenila majiteľa v roku 2021 za 15,5 milióna dolárov, no nový vlastník ju nakoniec minulé leto definitívne zbúral. Tento majiteľ, vedený v evidencii nehnuteľností ako spoločnosť s ručením obmedzeným, teraz predáva prázdny pozemok za 23,9 milióna dolárov ako príležitosť pre kupujúceho postaviť si nový palác na mieru. Miestna organizácia, ktorá kedysi usporadúvala prehliadky Al Caponeho panstva, Historická asociácia ochrany koralových štítov, nazvala tento čin ako „nič menšie ako svätokrádež“. Ale život ide ďalej.

Vzhľad nehnuteľnosti pred augustom 2023, zdroj Felipe Ariano

Vzhľad nehnuteľnosti teraz, zdroj Become Legendary/ Dina Goldentayer

Realitná maklérka Dina Goldentayer, ktorá dom aktuálne predáva, upozorňuje, že teraz kupujúcich nemusí osloviť väzba na Caponeho, ale lukratívne umiestnenie nehnuteľnosti v luxusnej stráženej komunite a veľkosť pozemku 2 800 m2. Nový majiteľ môže na prázdny pozemok na nábreží umiestniť nové sídlo s rozlohou až 1 400 m2 a bude mať k dispozícii až 30 metrov priečelia priamo pri vode

„Toto miesto je nový Estate Row na ostrove. Kupujúci bude v dobrej spoločnosti obklopený domami v hodnote 50 miliónov dolárov,“ uviedla maklérka, „Ostrovy Palm Island a Hibiscus Island bohatých ľudí vždy priťahovali, láka ich sem veľkosť pozemkov, bezpečie a blízkosť obľúbených destinácií.“

Vizualizácia - stvárnenie toho, ako by na pozemku mohlo vyzerať nové moderné sídlo. Zdroj Hamed Rodriguez Architects

Zdroj: mansionglobal.com

Zdroj foto: Become Legendary/ Dina Goldentayer, Chuck Fadely/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images, Felipe Ariano, Hamed Rodriguez Architects

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon